250 milliós állami támogatásból épülő turisztikai látványosság munkálatai a sok tavaszi eső ellenére is jól haladnak. Mint arról már korábban is beszámoltunk olyan bemutatóhely jön itt létre, amely a honfoglalás előtti, a térségben letelepedett pusztai népcsoport, a szarmaták világának rekonstruálásával mutatja be a térség természeti és kulturális örökségét, a környező táj értékeit.
Az egyik leglátványosabb eleméhez, a nyolc méter magas kilátóhoz hamarosan megérkeznek a többtonnás alkotóelemek is. Jelenleg a főfalak építése zajlik. Amint ez elkészül, rögtön nekiállnak egy nyitott szín kialakításához, amely a jövőben eső esetén is alkalmas lesz különböző foglalkoztatások megtartására.
Jelenleg is folynak az egyeztetések a közművel, hogy a munkájuk végeztével se látszódjanak vezetékek, amelyek esetlegesen zavarnák az odalátogatók élményét.
Tanács Gábor polgármester elmondta, hogy nagyon várja már a létesítmény elkészültét, hiszen ezzel végre nagyközségünk is felkerülhet az országos turisztikai térképre. Ha nem jön közbe semmi váratlan akadály, akkor ez jövő év márciusára tehető.
Amennyiben van egy kis szabadidejük nézzék meg Önök is az egyre látványosabb építkezési folyamatot.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support