Mint korábban beszámoltunk róla, településünk önkormányzata pályázaton nyert az Arany János utca és a Honvéd utca felújítására. Továbbra is kérjük szíves türelmüket azzal kapcsolatban, hogy még lesznek olyan időszakok, amikor nem lehet majd behajtani az utcába, az iskolához. A Bem utcába és a Bordány dűlői útra csak a Dózsa tér felőli kerülővel lehet eljutni.
A munkálatok a Honvéd utcában kezdődtek, mert a parkolók miatt az a „nagyobb falat”. Az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolától és a sarki bolt előtti parkolók és a piactér nehezíti a munkavégzést. Az Arany János utcában a vízelvezetés és a szűk utca állított kihívást a kivitelező elé, amely olyan szűk, hogy az egyik oldalon az út mentén csak vízelvezető folyókát tudnak majd kiépíteni. A másik oldalon pedig, ha nyer egy csatornafejlesztési pályázat, akkor burkolt medrű árok kerül kialakításra.
Az útfelújítások következő lépése, hogy Bordány önkormányzata pályázott a Magyar Falu Programban a korábbi fejlesztésekből kimaradt olyan utcák aszfaltozására, ahol már elkészültek az útalapok. Ehhez 40 millió forintra lenne szükség. A Benke Gedeon utca felújítását is elvégzik a jövőben a Faluháztól a pékségig. Illetve hamarosan a külterületi utakon is megindul a karbantartás.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support