A Lakitelekre utazásunk története, nem most, hanem egészen korán, már októberben elkezdődött. Török Tilda tanárnő kért fel minket, hogy vegyünk részt a teljes Kárpát-medencében megszervezett, többfordulós versenyben.
Az első fordulóban egy tesztet töltöttünk ki, a másodikban egy tetszőleges hungarikumot mutattunk be. A feladatok elvégzése után bejutottunk a döntőbe, ahol javasolnunk kellett hungarikumnak valamit, ami még nem szerepel a listán.
Május 27-én indultunk Lakitelekre átvenni a díjakat, de az eredményeket már korábban megkaptuk. A mi csapatunk, a Legjava 2. helyezést ért el, ami elképesztő. A díjátadóra az egész Kárpát-medencéből érkeztek versenyzők: Felvidékről, az ukrán határról, és mi természetesen Bordányból.
Jelenleg ott hatalmas munkálatok zajlanak és zajlottak korábban is, mert a beszámolók alapján ahol mi voltunk, ott két éve semmi nem volt. Épül a Hungarikum Hotel, melynek minden szobáját más hungarikumnak szentelik.
Hungarikum Ligetben lehetőség van footgolfozni, aminek szabályait a magyarok alkották meg. A footgolf pálya különlegessége, hogy a fák és bokrok felülnézetből a Nimród csillagképet ábrázolja. Ráadásul a legjobb az egész pályában a fű. Olyan puha, mint a legjobb szőnyeg és akár mezítláb is lehet rajta sétálni (kipróbáltuk és tényleg lehet).
A Hungarikum Ligetben, az épülő Hungarikum Hotelen kívül, már kettő szálloda is működik: a Tisza Vendéglő, és a Hotel Club Tisza.
Minket a Tisza Vendéglőben szállásoltak el, ahogy a többi csapatot. A földszinten volt az étterem része, ahol úgy főztek, hogy még a reggeli mellé is két desszert közül lehetett választani.
A díjátadó kirándulás fantasztikusan sikerült, de jövőre miénk lesz az arany!

Fülöp- Tanács Fanni

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support