Mint arról korábban beszámoltunk önkormányzatunk 300 tő levendula palántát vásárolt, amit a településüzemeltetés munkatársai a Kossuth utcán az elmúlt napokban elültettek. A nagyközség vezetősége abban bízik, hogy egy-két éven belül gyönyörűen virágzó levendulabokrok színesítik a település központját.
A gömbkőris fák tövéhez rézsűköveket helyeztek ki, ezekbe kerültek az új növények. A gyomosodás csökkentése érdekében a virágtartók alá geotextil került, ezt követően virágfölddel kevert homokkal töltötték fel a kő tárolókat, amelybe egyenként két-két darab konténeres levendula tőt helyeztek el.
A kora tavasztól késő őszig virágzó növény szinte egész évben díszíteni fogja főutcánkat. Így az idelátogatóknak vagy településünkön átutazóknak is szép látványt nyújt, ráadásul jellegzetes, nyugtató hatású illatával még hangulatosabbá teszi a településen élő családok mindennapjait.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support