A napokban érkezett jó hír a Pénzügyminisztérium regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárságáról önkormányzatunkhoz. Az értesítésben a Települési Környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című pályázati felhívásra elkészített pályázat támogatásáról tájékoztatják az önkormányzatot, a bordányi fejlesztési elképzeléseket kétszáz millió forinttal támogatják a Széchenyi2020 program keretében.

A támogatásnak köszönhetően a Dudás utcában a Zákányszéki utca és a Honvéd utca közötti szakaszon épül nyílt burkolt medrű esővíz elvezető csatorna. Ugyanilyen profilú esővíz elvezető csatorna épül még a Benke Gedeon utcában a Kossuth utca és a Széchenyi utca közötti szakaszon , valamint az Arany János utcában a 9. és a 12. számú ingatlanok közötti szakaszon is.

Tanács Gábor polgármester elmondta, hogy az Erkel utca Teréz utca felőli végében található Bordányi csatorna a település belterületének mintegy egyharmad részéről fogadja a keletkező vizeket. Állapota és kapacitása nem megfelelő ezért szükségessé vált annak is a rekonstrukciója.  A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból elnyert forrásnak köszönhetően most ez is megvalósulhat.

A településvezető kiemelte, hogy a Dudás utcai főgyűjtő csatorna Bordány település Kossuth utcától délre fekvő belterületéről érkező vizeit fogadja és vezeti le. Ez a település mintegy kétharmad része, tehát jelentős vízmennyiség terheli a befogadó csatornákat. Ennek szabályozása kapcsán és annak érdekében, hogy a településen keletkező esővizet minél nagyobb arányban itt is tarthassuk, a Dudás utcai csatorna és a befogadó, Seregélyes csatorna találkozásánál egy záportó kialakítására kerül sor. Ennek a tározónak a tervezett kapacitása kétezer köbméter.

A beruházás természetesen még később, majd csak a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően kezdődhet meg. Először még csak a támogatási szerződés aláírására kerülhet sor, majd azt követően kezdődhet meg az előkészítő munka.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support