Idén negyedik alkalommal került megrendezésre a Divattábor, ami igazából nem is a divatról, inkább az újrahasznosításról és a varrásról szólt. Mindenki elsajátíthatta a varrógép használatát. Néhányan, akik a korábbi években is részt vettek a táborban, hozták saját varrógépüket és önállóan dolgozhattak.
Második napon Ruzsára, a Szederce Alkotóházba utaztunk, ahol PET palackból és számos újrahasznosított alapanyagból készültek ékszerek. A legizgalmasabb feladat a vízipisztollyal festés volt. Fehér pamutvásznat festhettek textilfestékkel, majd a megfestett anyagból igazán egyedi és különleges táskák lettek.


A tábor 5 napja alatt készültek párnák, táskák, neszesszerek, hajgumik és a hét végére már önállóan befűzték a varrógépet és megtanultak orsózni, tűt cserélni.
Voltak, akik a tábor második napján úgy mentek haza, hogy karácsonyra varrógépet szeretnének és ez az, ami igazán jó érzés, hisz nagyon jó varrni, alkotni. Bízom benne, hogy a következő évben is ilyen sokan eljönnek és együtt öltögetünk 5 napon keresztül.

Kálmán Kamilla

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support