A bordányi képviselő-testület az eredeti tervek szerint csak szeptemberben ülésezett volna, azonban a polgármester egy pályázat benyújtása miatt soron kívül összehívta a képviselőket. A testületi ülésre július 29-én, csütörtökön került sor.

Mint minden évben most is meghirdetésre kerül a kormány a szociális célú tüzelőanyag-programja. Ennek keretében az ötezer fő alatti települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásra pályázhatnak. A vissza nem térítendő költségvetési támogatás tűzifa, illetve barnakőszén megvásárlásához igényelhető. A Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló törvény 5 milliárd forintot biztosít a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához. A pályázatok beadásának határideje 2021. augusztus 31-e.

A nyertes önkormányzatok a támogatásból vásárolt tűzifát, illetve szenet 2022. február 15-éig oszthatják ki a rászorulók részére. Az önkormányzat a testületi ülésen úgy döntött, hogy a korábbi évek gyakorlatának megfelelen az idén is részt vesznek a pályázaton azonban amennyiben az erdészet nem tud megfelelő méretű fát biztosítani, eláll a pályázat megvalósításától, hiszen a tavalyi évben szinte megoldhatatlanná vált a hatalmas méretű farönkök kiszállítása a támogatottakhoz.

A képviselők elé került egy játszótér kialakítását célzó javaslat is. Az Alkotmány téren korábban meglévő, és az EU szabványnak nem megfelelő játszótér került elbontásra még 2020-ban. Ennek helyére most egy új játszóteret szeretnének építeni. Ezt az elképzelést erősítették meg a képviselők, és bízták meg a polgármestert az árajánlatok begyűjtésével. A tervek szerint legkésőbb jövő tavaszra készül majd el a játszótér a régi víztorony téren.

Ugyancsak ezen a testületi ülésen döntöttek az önkormányzat által végzett közmű építésekhez kapcsolódó közműfejlesztési hozzájárulásról szóló 4/2015 (II.27.) számú rendelet módosításáról is, valamint módosították az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló önkormányzati rendelet. Az alaprendelet felülvizsgálata azért vált szükségessé, mert a rendeletben a fogorvosi ügyelet korábban nem került megfogalmazásra, továbbá technikai módosítások, kijavítások történtek.

A képviselők az önkormányzat ülés és rendezvényterve szerint legközelebb szeptemberben üléseznek majd, de természetesen ha szükséges, és mint ahogyan a mostani eset is bizonyítja soron kívül is összehívásra kerülhet a testület.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support