Országos gyermek- és ifjúsági önkormányzati találkozót szerveztek augusztus 9-10. között Zalaszentgróton. A találkozón Levél, Orosháza, Pécsvárad, Bordány és Zalaszentgrót gyermek- és ifjúsági önkormányzatai képviseltették magukat. A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat teljes létszámmal vett részt az eseményen, Vida Patrícia ifjúsági polgármestert mind a négy képviselő elkísérte.

A találkozó jó lehetőséget teremtett egymás munkájának megismerésére, a fiatal képviseleti szervek mindennapi életének áttekintésére. Fókuszba kerültek olyan aktuális témák, mint például az utánpótlás nevelés, vagy a fiatalok számára vonzó helyi programok megszervezése, de a szekció beszélgetések során a fiatalok véleményt cseréltek például a jó kommunikáció ismérveiről, és előtérbe került a települési önkormányzatokkal való kapcsolattartás fontossága is.

A szakmai program mellett a Zalaszentgróti Ifjúsági Önkormányzat (ZIÖK) turisztikai játékfüzete nyomán egy éjszakai túra keretében ismerkedhettek meg a résztvevők a kisváros nevezetességeivel. A két nap folyamán a szervezők munkájának köszönhetően lehetőség volt különböző jó gyakorlatok megismerésére, átvételére is, amelyeket az otthoni munkában hasznosíthatnak majd a fiatalok.

A rendezvény záró beszélgetésén jelenlévők fontosnak ítélték, hogy az ifjúsági önkormányzatok rendszeresen találkozzanak egymással, ennek nyomán az ifjúságsegítők meg is kezdték egy újabb szakmai program összeállítását, amely lehetőséget teremthet a megkezdett munka folytatására, és akár újabb találkozó szervezésére.

A bordányiak Legjava ajándékcsomagokkal köszönték meg a szíves vendéglátást, és egy meghívást is átnyújtottak a résztvevőknek. A tervek szerint ugyanis még az év folyamán sor kerülhet egy – a zalaszentgrótihoz hasonló – szakmai program megtartására, ahová szívesen várják a most megismert szervezetek tagjait is.

Mivel a hazaút egy szakasza a Balaton déli partjára esett, így fiataljainknak lehetőségük volt megnézni a magyar tengert is. A színes szabadidős program igazi csapatépítés volt a bordányiak számára, akik kedden későn este érkeztek vissza a Homokhátság szívébe.

(A kép Balatonbogláron készült. Fotó: GYIFÖ)

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support