Korábban mi is felhívtuk a figyelmet arra, hogy augusztus 24-27. között zajlik az országkerülő autós túra kelet-magyarországi futama, és a résztvevő 19 csapat Bordányból rajtolhat el. Szerettük volna, ha minél több bordányi család élőben nézi meg a rajtot, és csodálja meg a szebbnél szebb autómatuzsálemet.

Az autós túra a résztvevőknek kulturális vetélkedővel egybekötve mutatja meg hazánk legszebb tájait, történelmi, irodalmi és épített örökségeit, akik az egész országon négy keréken végig gurulva lehetővé teszik a szemlélődőknek, hogy megcsodálják a tulajdonukban lévő járműcsodákat.

Augusztus 24-én, 10 órakor a rajt jelzést követve indultak el a az autók, végig haladva a Petőfi utcán. Előtt azonban a Faluház parkjában tekinthették meg a kilátogatók a nem mindennapi látványt nyújtó automobilokat.

A csapatok közül többen már előző nap a településre érkeztek, őket az Egérház Alapítvány által működtetett BordányHostel látta vendégül.

A rajtot megelőzően településünk nevében Tanács Gábor polgármester köszöntötte a túra résztvevőit. A településvezető elmondta mennyire fontos az, hogy legyenek olyan állhatatos emberek, akik magát a gépet szeretik az autóban. Óvják, vigyázzák, rendszeresen karbantartják ezeket a járműveket, hogy megmaradjanak az utókornak. Ennél már csak az a nagyobb dolog, hogy ezek az autók még mindig köztünk vannak, részt vesznek a forgalomban, és megcsodálhatjuk, esetleg ki is próbálhatják őket. Nagyon értékes program a Cross Hungary, hiszen a túra résztvevői szebbnél szebb helyekre juthatnak el, és számtalan kincset tekinthetnek meg. Miközben a túra helyszínein sok-sok család az autóritkaságoknak örülhet. Reméli, hogy Bordányt, mint az idei túra rajtkövét is a szívükbe zárják.  A polgármester balesetmentes közlekedést és szép élményeket kívánt a csapatoknak.

A csapatok olyan autókkal neveztek be a versenybe, mint a Chevrolet Corvette vagy egy 1934-es 3,5 literes Derby Bentley.

A versenyzők az első napon Bordányból Ópusztaszerre túráztak, ahonnan aztán Nyírbátorig gurultak. A második napon a végcél Sárospatak volt, ahová Túristvándi, Szatmárcseke, Tákos és Pácin érintésével autóztak. A kelet-magyarországi futam harmadik napján Erdőbénye, Lillafüred és Noszvaj volt a cél. Az utolsó napon pedig Recsken, Parádon, Pásztón keresztül végül Nagybörzsönyben értek célba.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support