Mint ahogy arról már a Bordányi Naplóban is tudósítottunk, a tavalyi évben elmaradt falunapi kavalkád helyett az idén egy szerényebb, a helyi közösségek és az önkormányzat összefogásával megvalósuló programot szervez a Faluház. A szokásos mezei futóverseny a megszokott útvonalon, de most nem reggel, hanem késő délután kerül megrendezésre, méghozzá szeptember 10-én, pénteken. Mindenki valamelyik általános iskolai osztályért futhat, hiszen a gyerekek most is versenyeznek azért, hogy minél több embert megmozgassanak. A rajt a Faluház előtt lesz felállítva, mind a táv, mind a nevezési feltételek megegyeznek a korábbi évekével, az egyes kategóriák díjátadására a verseny után kerül sor. A mezei futóversenyt 21 órától a Bordány Sportkör szervezésében még egy éjszakai futóverseny is követi, a félmaratonra azonban előzetesen kellett nevezni.


A szombati nap hagyományosan a Kecskeversennyel és főzőversennyel veszi kezdetét. Szeptember 11-én a csapatoknak 9 órakor kell legkésőbb meggyújtaniuk a grill, tárcsa vagy a bogrács alatt a lángot, és legkésőbb 13 óráig kell, hogy elkészüljön a zsűrinek szánt étek. Ezután kerül sor az ételek értékelésre, valamint az egyes kategóriák díjainak átadására.
A színpadi programok délután három órakor kezdődnek. Bata Krisztina operettműsora nyitja meg a falunapi eseményeket, négy órától településünk nagy büszkesége a Borostyán Dalkör lép színpadra. Az Illés Mária által vezetett dalkör erdős és boros dalokból összeállított csokorral készült a mostani fellépésre. A tagok több hónapja gyakorolnak, hogy a dalokon keresztül szívük minden szeretetét megosszák az itt lakókkal. A dalkört fél öttől egy gyermekműsor követi majd színpadon.


A tervek szerint délután hat órától a Folk on 45 zenekaré a színpad. A zenekar zenei koncepciója a magyar népzene és az igényes mainstream pop-rock zene azonos hangulatú és harmóniájú, egyfajta különleges, izgalmas keveredése. Természetesen mindez saját zenei ötletekkel alkot egy sajátos fúziót. Repertoárjuk egy részét ezek az érdekes mixek töltik meg, másik részét, saját népdal feldolgozások alkotják.
Este fél nyolctól már a “THA SHUDRAS” zenekaré lesz a főszerep. A meghatározhatatlan tagú, magyar underground zenekar performanszról azt kell tudni, hogy 2010-ben Szegeden alakultak meg, és azóta hazánkban egyedülállóan, a maszkos előadásmódot népszerűsítik. A bordányi közönség országos TV, rá-dió és fesztivál műsorokból ismerheti őket. A produkció kísérletező jelleggel többféle zenei stílust, így trip hopot, dubot, minimal technót, nu metalt, és dzsesszes elemeket is kever egymással, egyes számokban található szájdobolás és scratchelés is. 2021-ben Szeged város legjobb zenekarának szavazta meg őket a TV, Rádió és Online közönség.

A zenekart követően díjak átadására kerül sor: az osztályharc legjobbjai léphetnek majd színpadra és vehetik át a jól megérdemelt díjat településünk apraja és nagyja előtt. Továbbá ekkor kerül kihirdetésre, hogy mely osztályok mozgósították a legtöbb embert a mezei futóversenyen.
A program születésnapi ünnepséggel folytatódik. Sajnos tavaly a vírushelyzet miatt nem tudtuk megünnepelni nagyközségünk önállóvá válásának 70. évfordulóját. Településünk alapítóira is gondolva így szombat este tűzijátékkal és tortával kedveskedünk a térre kilátogatóknak. És az ünneplés még ezzel sem fog véget érni, hiszen a napot utcabál zárja. A talpalávalót pedig az Útközband zenekar húzza majd hajnalig.


Nem szóltunk még a kiegészítő programokról. Természetesen a kilátogatókat büfé és kirakodóvásár csábítja továbbmaradásra. A délután folyamán pedig ingyenes ugrálóvárak várják a gyerekeket, akik ha szerencsések, még egy lufihajtogató bohóccal is találkozhatnak.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support