Bordány Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testületének korábbi döntése alapján a végéhez közeledik az Alkotmány téri játszótér fejlesztési projekt. Még nyáron döntött úgy a testület, hogy a kondipark telepítése miatt megszüntetett területen új, kisebb gyerekek számára hasznos játszóeszközöket telepítenek.

„Több szempontot is igyekeztünk figyelembe venni a játékok kiválasztásánál. Az egyik ilyen volt, hogy egy komplex, többfunkciós biztonságos eszköz kapjon helyet a téren, a másik pedig az, hogy egy újszerű, modern kivitelben tudjon ez megjelenni. Bízunk benne, hogy ez a méretében is látványos „kalózhajó” közkedvelt játszóponttá válik majd a kisgyermekes családok számára” – mondta el Kiss-Patik Péter alpolgármester.
A következő hetekben először az ütéscsillapító rész kialakítása zajlik majd. A tervek szerint decemberben vehetik birtokba a gyerekek a képen látható kalandvárat, amelyben egy négyoldalú torony, csúszda, kötélhíd, ferde mászóháló és mászóka kap helyet, illetve a kalózhajó orr részénél található krétatáblára rajzolhatnak majd a gyerekek. A korábban lebontott, nyolcvanas évek végén telepített hinták pótlására egy normál és bébihintával ellátott eszköz is telepítésre kerül. Minden eszköz fém tartószerkezetből fog állni, így az időtállósága is jóval hosszabb lesz, mint korábban a más helyszíneken telepített fa játékok esetében.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support