A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat pénteken rendezett születésnapi bulit a Faluház nagytermében. A rendezvényre az elmúlt időszak minden ifjúsági polgármestere és képviselője, a települési önkormányzat képviselő-testülete valamint a járásban működő ifjúsági önkormányzatok, ifjúsági közösségek is meghívást kaptak. A bordányi fiatalok egy ifjúságkutatási kérdőív kitöltéséért cserében kaptak ingyenes belépőjegyeket.  

Az első ifjúsági testület a 2000. december 15-én megtartott ifjúsági önkormányzati választásokat követően alakult meg. (Bővebben az ifjúsági önkormányzatról itt találhatóak információk.) Az ifjúsági önkormányzat működése azóta is töretlen, a bordányi fiatalok négy évente választanak négy képviselőt és egy polgármestert. A képviselő-testületek mindig tovább viszik a hagyományokat, és természetesen haladva az idővel újabb kreatív ötletekkel színesítik a programkínálatot. Október 29-én az ifjúsági önkormányzat megalakulásának 21. évfordulója mellet ezt a sok-sok ember által végzett önkéntes munkát, az elmúlt időszak eredményeit, sikereit is ünnepelték.

Elsőként Vida Patrícia gyermek- és ifjúsági polgármester köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Vajda Árpád az Erzsébet Ifjúsági Alap megyei ifjúságszakmai mentora tartotta meg születésnapi köszöntőjét. Vajda Árpádról tudni kell, hogy egy olyan ifjúsági szakember, aki a Bordányban zajló egész ifjúságfejlesztési folyamatot nyomon követte. Látta a csúcsokat és a hullámvölgyeket is. Megismerte az összes ifjúsági polgármestert, képviselőt, és számos képzésen ifjúsági programban együtt is dolgozott velük.

A születésnap alkalmából a Bordány Ifjúságáért díjak átadására került sor (a díjazottakról egy következő tudósításban számolunk majd be), a díjátadót követően érkezett a többszáz szeletes születésnapi torta, amellyel a képviselők a vendégeket kínálták. 

Az ünnepi eseményre két sztárfellépő érkezett, hogy együtt ünnepeljenek a fiatalokkal. Este 8 órától Ya Ou lépett színpadra, őt pedig Nemazalány és Sofi produkciója követte. 

A két fellépés között egy elektromos rollert is kisorsoltak azok között a fiatalok között, akik hiánytalanul kitöltötték az idei ifjúságkutatás kérdőívét. A sorsolásban Ya Ou működött közre.  A sztárfellépőket követően egy hatalmas buli következett, amely egészen hajnalig tartott.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support