Január ötödikéig lehetett beadni azt a pályázatot, amely a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv keretében meghirdetett Bölcsődei nevelés fejlesztése című, RRF-1.1.2-2021 kódszámú felhívás keretében új bölcsődei férőhelyek létrehozását célozta. Bordány Nagyközség Önkormányzata egy új bölcsőde létrehozását szeretné megvalósítani, amelyre pályázati forrás nélkül nem lenne lehetősége, ezért mindenképpen élt a pályázati lehetőséggel. Mivel szerencsére sokan Bordányban szeretnének családot alapítani egyre növekszik a gyereklétszám, és az óvoda épületében kialakított mini bölcsőde már nem tudja betölteni feladatát, hiszen sokkal több gyereknek igényelnének a szüleik ellátást.

A bölcsőde az óvoda melletti területen, a Jókai utcában épül meg, a terveket a Lechner tudásközpont mintatervei közül választották ki. A katalógusból a bölcsőde építési pályázaton támogatást nyerő önkormányzatok és egyházak választhatnak. A mintatervek alapján felépülő bölcsődék minőségi életteret, 21. századi nevelési igényeknek megfelelő, kényelmes és biztonságos környezetet biztosítanak a gyermekek és a bölcsődében dolgozók számára egyaránt. 

A 250 négyzetméteres épületben 2 db csoportszobát alakítanak majd ki, természetesen a szükséges kiszolgáló helyiségekkel, tej konyhával és melegítő konyhával együtt. 

A fejlesztést követően az óvodai épületben lévő mini bölcsőde helyiségei pedig az ugyancsak emelkedő létszámú óvodai ellátást segíthetik, várhatóan a legkisebb óvodások veszik majd birtokba. Amint a pályázatról döntés születik azonnal tudósítunk majd róla.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support