A Bordányi Ifjúsági Információs Pont és a Faluház is gorilla lázban ég, amióta megnyílt a használt mobiltelefon begyűjtő állomás, és arra buzdítják a településen élőket, hogy szedjék elő a fiókok, szekrények mélyébe süllyesztett régi már nem használt nyomógombos, vagy újabb, de esetleg meghibásodott okostelefonjaikat vagy tabletjeiket és dobják azt be az előtérben kihelyezett szekrénybe.

Az előtérben elhelyezett tévén egész nap gorillákat figyelhetünk meg élőben, az internet segítségével a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a Tayna Természetvédelmi Terület közelében található Gorilla Rehabilitációs és Természetvédelmi Oktatási Központ (GRACE) 14 árva gorillájának mindennapjait figyelhetjük meg. A központ a világ egyetlen menedékhelye a Grauer gorilláinak. Az árva gorillákat itt meggyógyítják, majd visszaengedik őket a természetbe, lehetőséget adva nekik, hogy újra együtt lehessenek más gorillákkal. Természetesen a végső cél az, hogy visszatelepítsék őket a vadonba. A központ a helyi közösségekkel is együttműködik a természetvédelmi oktatás, az erdővédelem és a fenntartható megélhetés terén, hogy biztosítsa az árva gorillák és vadon élő társaiknak jövőjét, valamint elősegítse az emberek és a gorillák békés együttélését.

Miközben bedobják a már nem használt mobil készülékeiket a gyűjtőszekrénybe, megéri rápillantani a faluház tévéjére, ahol ha éppen szerencsések szinte az összes gorillát megfigyelhetik amint éppen lustálkodnak vagy étkeznek, esetleg társaikkal játszanak.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support