Április 22-24. között került megrendezésre a szegedi Alternatíva Egyesület Klubvadászok 2 elnevezésű programjának következő eseménye, amelynek keretében egy háromnapos hálózatépítő esemény zajlott, ami a Csongrád-Csanád megyei ifjúsági munka hálózatát kívánta erősíteni. A programon főleg fiatalok és az őket segítő munkatársak vettek részt. A Klubvadászok projektben együttműködő partnerként a bordányi Kulturális és Szabadidős Egyesület (KUSZA) is részt vesz.

Az események bázisául Bordány, a BordányHostel valamint a Bordányi Ifjúsági Információs Pont szolgáltak, itt zajlottak a hálózatépítő, közösségfejlesztő programok is. Szombaton a fiatalok egy tanulmányút keretében a Szifon – Szolnoki Ifjúsági Közösségi Tér  valamint a SZÍNtér Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér vendégei voltak, ahol az ifjúsági közösségi terek működéséről, ifjúságot érintő tapasztalatokról és jó gyakorlatokról beszélgettek egymással a fiatalok és az őket segítő szakemberek.

A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tagjai is részt vettek a három napos hálózatépítésen, a szakmai úton Vida Patrícia ifjúsági polgármester és Gábor Zalán ifjúsági képviselő képviselték településünket.

A Klubvadászokról most is, mint korábban egy összefoglaló kisfilm is készül, amelyből megismerhetjük majd hol mit is láttak a fiatalok. Ez a film nagy segítséget nyújthat majd minden hazai közösségi térnek, akik közösségi tereket szeretnének létrehozni, vagy működtetni.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support