A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIFÖ) együttműködve a pécsváradi Fiatalok a részvételért Egyesülettel a #newpartychipants című program keretében szervezte meg “Pizzázz a polgikkal” eseményét. Az Európai Unió Erasmus+ Programja által támogatott projekt keretében öt település gyermek- és ifjúsági önkormányzatai működnek együtt, és szerveznek külön-külön a településeiken ifjúsági programokat, majd együtt Levél községben egy országos találkozót az idén júniusban.

Bordányban a Bordányi Ifjúsági Információs Pontban (biip) öt témában kérték ki a fiatalok véleményét a GYIFÖ-sök, majd az itt beérkezett vélemények alapján alakítják tovább programjaikat, működtetik az ifjúsági közösségi teret.

Tanács Gábor Bordány polgármestere elmondta, hogy nagyon örül a fiatalok aktivitásának, és a beérkezett véleményeknek és ötleteknek, hiszen a települési önkormányzat is ezen vélemények figyelembevételével tudja még jobban működtetni a település fiatalok által is használt tereit, és a most megfogalmazottak, valamint a korábbi ifjúságkutatás eredményeit felhasználva tudják majd meghatározni a következő évek ifjúságpolitikáját. 

Az egyik asztalnál a téma a Gyermek- és Ifjúsági Nap (GYIN) volt. A fiatalok arról ötleteltek, milyen is lenne egy ideális program. Az ifjúsági önkormányzat a délután során megfogalmazott igényeket igyekszik beépíteni az idei GYIN programtervébe annak érdekében, hogy minél több helyi fiatal érezze jól magát a nekik szerveződő eseményen. 

Vida Patrícia ifjúsági polgármester a biip közösség oldalán mindenkinek megköszönte a részvételt, sikeresnek nyilvánítva az eseményt. Az ifjúsági vezető elmondta, hogy az ifjúsági testület az elhangzottakat a következő ülésén összegzi majd. 

A GYIFÖ ezen a rendezvényen mutatta be és kóstoltatta meg a fiatalokkal az ifjúsági képviselők kedvenc pizzáját, amely mától az Enni-Kék pizzéria & cukrászda étlapjára is felkerült, így bárki megkóstolhatja.

(Fotó: Noha a pizza elfogyott a tányérokról, a fiatalok tovább beszélgettek a biipben)

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support