A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIFÖ) tagjai tegnap gyűltek össze egy rövid tanácskozásra, amelynek keretében döntöttek az idei Gyermek- és Ifjúsági Nap megrendezéséről, valamint a megbeszélések után közösen nézték meg a Klubvadászok2 program során készült rövidfilmet, amelynek ők is szereplői voltak, hiszen aktív részesei a projektnek.

Vida Patrícia ifjúsági polgármester a szerdai ülésen egy vizsga miatt nem tudott jelen lenni, így az ülést az alpolgármester Lehel Máté vezette le. A fiatalok úgy döntöttek, hogy építve a #newpartychipants elnevezésű programban készült párbeszéd eredményeire, a fiatalok kívánságának eleget téve a program folytatásaként egy játszóházat működtetnek Pünkösd vasárnap. Június 5-én délután a helyben élő gyerekek és fiatalok egy regisztrációt követően ingyenesen használhatják az óriásjátékokat ha bekapcsolódnak a GYIFÖ akciójába. A “Vigyél színt az életbe” nevet viselő workshop lényege, hogy ezen a napon legalább egy vonal behúzásával minél többen vegyenek részt egy közös festmény elkészítésében. A festmény sorsáról a következő ülésen dönt majd az ifjúsági testület.

A részvételért cserébe egy karszalag jár, amivel egy órán keresztül szabadon használhatják a parkban elhelyezett játékokat. Ha még tovább szeretnének játszani, csak egy újabb ecsetvonásra lesz szükség.

Jó hír, hogy mindazon fiatalok, akik részt vettek a legutóbbi GYIFÖ-s programon olyan karkötőt kapnak, amely egész nap érvényes lesz, azaz 14.30 és 20.30 között bármikor pöröghetnek majd a Pünkösdi játszótéren. A Program az Európai Unió támogatásával az Erasmus+ program keretében valósulhat meg.

Az ifjúsági önkormányzat ülését követően a  képviselők a Klubvadászok 2 címet viselő kisfilmet nézték meg. A filmben a Bordányi Ifjúsági Információs Pont is bemutatásra kerül, és számukra azért is volt érdekes a film, mert szinte minden képviselő feltűnik a képkockákon. A klubvadászok 2 projekt eseményeiről bővebben a médiakommandó oldalán olvashatsz, további filmek, podcastok pedig a kommandósok Youtube csatornáján érhetők el.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support