A készülődés már javában zajlik, többen szervezik a családi programokat a június elejei hosszú hétvégére és egyre többen várnak arra is, hogy kilátogathassanak a Park térre az idei falunapokra melyet kisebb kihagyás után már huszonnyolcadik alkalommal rendeznek meg településünkön.

A hagyományokhoz híven idén is Pünkösdkor kerül megrendezésre a Falunap, a korábbi gyakorlattól eltérően azonban egy napra koncentrálódnak a fő események. A nagyszínpad programjait vasárnap délutántól élvezhetik majd településünk lakói és a vendégeik. A délelőtt a sportról szól, azonban a mezei futóverseny helyett a labdarúgásé lesz a főszerep.

9.30-tól kerül megrendezésre az ünnepi szentmise a templomban. 10 órától a #FAB Homokháti Focifesztivál veszi kezdetét, melyre szeretettel várnak minden szurkolót mindkét focipályánál. Egész délután óriásjátékokkal várják a kilátogató gyermekeket, a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIFÖ) jóvoltából, a Gyermek- és Ifjúsági Nap keretein belül. A fiatalok egy ingyenes regisztrációt követően tudják majd használatba venni a játékokat. Hogy mi lesz itt? IPS pálya (interaktív reflex pálya), ninja akadálypálya, rodeó bika, óriás csúszda, óriás építőjáték (legó), óriás dominó, óriás amőba, és sumo. A programok mellett a helyszínen büfé is üzemel majd a Borostyán Étterem jóvoltából, valamint több árus is felvonul majd fagyival, édességekkel, játékokkal, illetve különböző termékekkel. A színpadi programok 14 órától várják a kilátogatókat. Elsőként az Ádám Jenő Általános Iskola növendékeinek műsorát tekinthetik meg, majd 14.45-től a Borostyán Dalkör szórakoztatja a közönséget dalcsokrával. 15.15-től a Homokháti Focifesztivál díjátadó ünnepségét kísérhetik figyelemmel az érdeklődők.

ALEE a több milliós megtekintéssel rendelkező tehetséges rapper 16 órakor lép majd színpadra, akit a tehetségkutatóból és a közösségi felületekről már jól ismerhetünk. Kaczor Feri 17 órakor kezdi műsorát a Park téri szabadtéri színpadon. Nagyon sokan kérték az évek folyamán, hogy jöjjön el a Homokhátság Szívébe a művész úr. Jó hír, hogy már nem kell sokat várnunk és a helyiek álma válik valóssággá a nyár első hétvégéjén fellépésével. Ahogy mondani szokták, nincs igazi falunap humorista nélkül! Nos nálunk sem lesz ez másképpen, hiszen Somogyi András szórakoztatja majd a közönséget, akit a Showder Klubból már évek óta jól ismerhetünk. A népszerű stand-up előadó 18.00-kor kezdi műsorát a színpadon. 18.45-től a Movements TSE, valamint a Classicon KTSE mazsorett csoportok bemutatóját tekinthetik meg. Szerelmes szívek, Tínédzser l’amour és a Minden percem a szerelemé. Biztosak vagyunk abban, hogy nincs olyan ember az országban, aki már ne hallotta, vagy magában ne dúdolta volna ezeket a slágereket. Igen-igen Szandi is velünk lesz június 5-én, Bordányban, 19.30-kor fognak felcsendülni ezek az ikonikus dalok. A nap fő előadója az idei évben megalakulásának 30. születésnapját ünneplő Irigy Hónaljmirigy lesz, akiket 20.30-tól láthat a nagyérdemű. Csak néhány adat a népszerűségüket illetően. Több, mint 250 fellépésük van évente, 109.102.000 összmegtekinésük a Youtube-on, 325.000 aktív követővel rendelkeznek a Facebookon. Szerintünk biztos hatalmas bulit fognak csinálni a több, mint egy órás fellépésükkel. A műsorokat követően 21.30 órától érkezik az igazán nagy durranás, hiszen tűzijátékkal is készültek a szervezők a kilátogatóknak. A tűzijátékot követően a Park téri focipályán felállított sátor alatt hajnalig tartó utcabálon vehetnek részt a bulizni vágyók, a Casino Együttessel.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support