Bordány Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete június 30-án tartotta soron következő ülését. A Faluház dísztermében megtartott ülésen összesen tizenhárom napirendi pont került terítékre. Elsőként a két képviselő testületi ülés közötti fontosabb eseményekről, polgármesteri döntésekről továbbá a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és az önkormányzat bizottságainak döntéseiről hallgattak meg tájékoztatót. Ezt követően a 2022. évi önkormányzati költségvetési rendelet módosítására került sor. A módosításra a nyertes pályázatok bevételi és kiadási összegeinek, valamint a normatíva változások összegeinek beépítése miatt került sor.

A harmadik napirendi pontban az állattartás helyi szabályairól szóló 12/2013.(IV.29.) önkormányzati rendelet módosításáról döntöttek. A döntés értelmében a kutyatartás szabályai változtak. A rendelet szerint a kennelnek – az eb mozgásterének biztosítása érdekében – kistestű eb esetében legalább 10 m2, közepes testű eb esetében legalább 15 m2, nagytestű eb esetében legalább 20 m2 alapterületűnek kell lennie. A kerítés mentén a telepítési távolságok betartásával növényzetet is kell telepíteni.

A következő napirendi pontban a Bordány 522/2 hrsz.-ú és 522/3 hrsz.-ú ingatlan kisajátítási eljárását lezáró határozat megvitatására került sor. A képviselő-testület úgy döntött, hogy továbbra is fenntartja kisajátítási szándékát, és noha túlzónak tartja – de mivel nem tud mást tenni – mégis elfogadja az igazságügyi szakértő értékbecslését a területre vonatkozóan.

Az ötödik napirendi pontban egy indikatív vételi ajánlatról született döntés. A képviselők a  Bordány 013/10 hrsz.-ú ingatlan értékesítésétől nem zárkóztak el, azonban felkérték a polgármestert tárgyalások lefolytatására annak érdekében, hogy az ajánlatban szereplő árnál magasabb összegben egyezzen meg a leendő vevővel

A képviselő-testület az idei évben is vállalja a nyári szociális gyermek étkezés biztosítását. Erről már a hatodik napirendi pont tárgyalása során született egyhangú döntés, amelynek értelmében önkormányzatunk a 2022. évi rendkívüli települési gyermekvédelmi támogatás terhére 2022. július 1-től 2022. augusztus 31-ig,  munkanapokon (44 nap) biztosít nyári szociális étkezést – meleg főétel – biztosít a településen élő rászoruló gyermekek részére.

A következő napirendi pontban egyes önkormányzati társulások beszámolóinak elfogadásáról döntöttek, majd ezt követően immár a nyolcadik napirend során az Apraja falva Óvoda és Bölcsőde a 2021/2022 évi nevelési évről szóló beszámolója került a képviselők elé, amelyet el is fogadtak.

A kilencedik napirendi pont is az Aprajafalva Óvoda és Bölcsődéről szólt. A testület a 2022/2023 évi nevelési év meghatározását fogadta el, valamint jóváhagyták az intézmény munkatervét is.

A 2022. évi Bordányi Falunapok rendezvényről szóló beszámolót a tizedik napirendi pontban tárgyalták a képviselők, az intézményvezető sajnálatos módon nem tudott részt venni a testületi ülésen, így  kérdéseiket majd egy következő alkalommal tudják feltenni a képviselők.

A tizenegyedik napirendi pontban az egyes lakossági közszolgáltatást végző gazdasági társaságok beszámolóit vitatták meg a képviselők, kiegészítve azokat a lakossági visszajelzésekkel. A tizenkettedik napirendi pontban, elfogadva Lovai Mihály nyugdíjazása miatti lemondását, Dudás Zoltánt nevezték ki a Bordányi Településfejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

Az utolsó tizenharmadik napirendi pontban interpellációk, kérdések nem érkeztek, itt tárgyalták az MTTSZ Bordányi Klubjának kérelmét, akik az idei Rádióamatőr találkozó megrendezéséhez kértek önkormányzati támogatást. A kérelmet támogatta a testület.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support