Befejeződött a bordányi székhelyű SonneKraft Nonprofit Kft. 111,33 millió forint összköltségű projektje, amelynek keretében több támogatott tevékenységgel a cég szolgáltatásait erősítették a piacon, illetve növelték a foglalkoztatotti létszámot. A program az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg, amelyből 96,71 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a cég.

A SonneKraft Nonprofit Kft. piacképes szolgáltatásainak dinamizálásához kapcsolódóan a Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése c. felhívás keretében a GINOP-5.1.7-17-2019-00183 sz. projekttel elkészült a cég
bordányi telephelyének kialakítása. Emellett a munkavégzéshez szükséges mobil konténer és irodaház, illetve eszközbeszerzés történt meg, a cég hosszútávú fenntartható működése érdekében. A projekt időszak alatt 12 fő célcsoporttag 12 hónapos támogatott foglalkoztatása is megvalósult a térség munkanélküliségének csökkentése érdekében, akiknek munkáját szakmai megvalósító munkatársak segítették. A cég piaci dinamizálása piackutatási tanulmány készítésével és marketing szolgáltatások igénybevételével, illetve szemléletformáló rendezvények lebonyolításával valósult meg a helyi beágyazottság növelésének érdekében. Az összesen 111,33 millió forintos fejlesztés az Európai Szociális Alapból és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából 96,71 millió forintos vissza nem térítendő támogatással valósult meg.

A projekt 2019.09.06-án indult, és 2022.06.30-án fejeződött be. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projekt eredményeként csökkent a térségben a munkanélküliség, a beruházásnak köszönhetően 12 fő új munkahelyet teremtett a helyi cég.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support