Idén tizenkilencedik alkalommal találkoztak Bordányban a rádióamatőrök. Érkeztek rádiósok Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Belgiumból, Franciaországból és még Kanadából is.

A hangulat idén is kiváló volt a bor­dányi Faluház környékén, amit ilyenkor hagyományosan a lak­­ó-kocsikkal, autóval érkező sátras rádióamatőrök foglaltak el egy hétre. Jan és Anneke van Essennel, akik már tizenhetedik éve rendszeresen járnak a találkozóra idén már nem Hollandiából, hanem Petőfiszállásról érkeztek hozzánk. Ugyanis az évek alatt annyira megszerették a környéket, hogy úgy döntöttek nyugdíjas éveiket itt szeretnék eltölteni és büszkén mutatták meg nekünk az új álomotthonuk fotóit. A főszervező idén is Kisapáti Péter rádióamatőr világbajnok volt, aki segítőivel egy híján húsz éve gondoskodnak az esemény magas színvonaláról.  Érdekesség, hogy az MTTSZ Bordányi Rádió Szakosztály kivált a Szegedi Rádió Klubból és az idei évtől újra egyéni színekben versenyeznek és rendezik meg programjaikat.

Az esemény keretén belül a résztvevők egy hatalmas antennát állítottak fel a bordányi Faluház udvarán, ahonnan Európa bármely pontjával fel lehetett venni a kapcsolatot. Idén nagyobb létszámban képviseltette magát a rádióamatőrök új generációja is. Mintegy húsz fiatal próbálhatta ki a rádiózás élményét, illetve mérhette össze ügyességét morzézásban és rádiós tájfutásban egyaránt. A Bordányi Rádió Szakosztály ezúton is köszöni a képviselő testület teljeskörű támogatását és mint megtudtuk, már most elkezdték az ötletgyűjtés a jövő évi jubileumi programjaikra.

Az eseményen készült fotók településünk közösségi oldalán nézegethetők meg.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support