Ifjúsági Kerekasztal programot szervezett a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat a Bordányban élő általános iskola felső tagozatos és a középiskolás diákok számára szeptember 17-én, pénteken. A Bordányi Ifjúsági Információs Pontban megrendezett fórumon a GYIFÖ képviselői a megjelent közel harminc fiatalnak ismertették az év hátralévő ifjúsági programjait, melyek között több olyan is van, amit a fiatalok évről évre várnak: például a biip Halloween, vagy a Karácsonyi Jótékonysági Vásár.

Szó volt az „Alkoss” pályázat lehetőségéről is, melynek határideje és leadása a Helyi Ízek Fesztiválja (szeptember 24.). Fotóversenyt hirdettek: a nyár legjobb fotóit várják a fiatal képviselők emailben szeptember 30-ig, majd az elkészített alkotásokból és a beküldött fotókból a későbbiekben kiállítást szerveznek a Faluházban.

Vida Patrícia ifjúsági polgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy még szeptember 30-ig tart a Passzold vissza tesó! mobiltelefon visszagyűjtő akció. Ugyancsak emlékeztette a fiatalokat, hogy az 50 órás közösségi szolgálat ledolgozására is lehetőséget biztosítanak.

A fiatal képviselők beszámoltak a tervezett vagy már meg is valósult fejlesztésekről, ilyen például a biip régi-új szolgáltatása, a Labdakölcsönzés, amely most újraindult. A GYIFÖ 2 db új focilabdát és 2 db új kosárlabdát vásárolt a napokban. Egy gyors regisztráció és 2000 Ft letéti díj ellenében bárki kikölcsönözheti a labdákat, így nem kell azokat otthonról elcipelni. A labda épségben történő visszajuttatása esetén természetesen a letéti díj visszaadásra kerül.

A programok népszerűsítése és a nagyobb részvétel érdekében névre szóló Pecsétgyűjtőt is kibocsájtott az ifjúsági önkormányzat, amely szorosan kapcsolódik innentől minden programjukhoz. Lényege, hogy minden programrészvétel esetén 1 db, programszervezésben való segítségért 2 db pecsét gyűjthető. Ha összegyűlik a 10 db pecsét, akkor azt a GYIFÖ-nél be lehet váltani ajándékokra. A Pecsétgyűjtőt a programok alatt lehet igényelni az ifjúsági önkormányzattól. Természetesen a kerekasztalon való részvételért már járt a pecsét!

A képviselők lehetőséget teremtettek arra, hogy a jelen lévő fiatalok elmondhassák milyen fejlesztéseknek, programoknak örülnének az elkövetkező időszakban. Az összegyűjtött információk rendszerezését követően a GYIFÖ a későbbiekben ad majd tájékoztatást. 

A program zárásaként a fiatalokat hamburgerrel vendégelték meg, mindenki a saját ízlésének megfelelően készíthetett el a sajátját. A hamburgerezést követően a fiatalok zárásig használhatták a biip eszközeit, vagy csak beszélgethettek, lazulhattak a közösségi térben.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support