A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat szeptember végéig hirdette meg mobiltelefongyűjtő akcióját. A bordányiak használt telefonjaikat, táblagépet, GPS-t, és a hozzájuk tartozó töltőket dobhatták be e gy gyűjtőszekrénybe. Az összegyűjtött eszközöket az ifjúsági önkormányzat a Jane Goodall Intézet javára ajánlotta fel.

A szekrényből összesen 173 db használt mobiltelefon, 5 db  régi táblagépet és 95 db mobilkészülék-töltő került elő, amelyeket napokon belül eljuttatnak majd az Inter-Metal Recycling Kft részére, akik az újrahasznosítást, megsemmisítést végzik. Mindenkinek, aki segítette a kampányt, ezúton is köszönjük!

Mint korábban mi is beszámoltunk róla a Jane Goodall Intézet közös kampányt indított “Passzold vissza, tesó!” elnevezéssel a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület segítségével, ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobileszközöket célozza meg. Ezeket a készülékeket az emberek elpakolgatják különböző rejtett zugokba, ahol aztán évekig lapulnak, amíg egyszer csak kidobásra kerülnek, nem is sejtve micsoda kincs rejlik bennük. A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett fajok, pl. gorillák és csimpánzok élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket. Ezt a folyamatot szeretnék megfékezni a szervezők, elhatározva, hogy ezeket a mobileszközöket újrahasznosítás céljából összegyűjti. Ehhez az akcióhoz egy gyűjtőpontot kialakítva (képünkön) csatlakozott a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat is.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support