Kellemes őszi vasárnapon – október 23-án – a déli órákban nyüzsgés volt a Faluházban és annak környékén. Immáron 21. alkalommal voltak a bordányi Nefelejcs Nyugdíjas Klubnak a vendégei  az orgoványi nyugdíjasok, Gebeiné  Icuka vezetésével. Az elmúlt négy évben ez a hagyományos találkozó kibővült  más települések nyugdíjas klubjainak  részvételével, amelyek után a “ Barátság-nap”-jának neveztük ezt a napot. Barátainkat hívtuk a barátokhoz.

Azt mondjuk, hogy mindig a legutolsó a legemlékezetesebb, de ebben a kapcsolatban az elmúlt 21 évnek minden találkozója szép volt és bőven van mire emlékezni.

A jó hangulatot  kis kulturális köszöntők, üdvözlések, versek vezették be Röszkéről és Zsombóról. Majd az orgoványi táncosok fergeteges új produkciójának tapsolhattunk. A finom ebéd, melyet közösen elfogyasztottunk  a Vadgeszteny Étterem vezetőjének Nagyapátiné Klárikának és csapatának érdeme volt. Ezúton is köszönjük nekik. Az ebéd utáni lazításban, Igaz János zenészünk közreműködésével, mindenki táncra perdült. Közben a tombola -vásár és a sorsolás kedves hangulatát is megtapasztaltuk. Volt ott sok minden. Lajkóné Marika a sütőtök terméséből ajánlott fel néhányat. Akadt egy olyan szerencsés is, aki  Klárika meghívására, meglátogathatja a Vadgesztenye Éttermet.

Sok jó dolog történt még aznap, melyek közül ki szeretném emelni, hogy az Idősek Világnapja alkalmával klubunk Elismerő oklevéllel köszöntötte id. Zádor Imre nyugalmazott alpolgármestert, aki hosszú ideje támogatója a Bordány és Orgovány közötti kapcsolatot, és aki a 97. évében is szíves résztvevője rendezvényeinknek. A mai mégis különleges volt, mert a délután folyamán elszavalta Petőfi Sándor Szeptember végén című gyönyörű verset úgy, ahogy azt  kell! (Papír nélkül!) Köszönjük szépen Imre bácsi!

A  kellemes, jó hangulat kitartott estig, majd  utána az orgoványiak, zsombóiak, röszkeiek, dorozsmaiak, forráskútiak és mi is, akik helyben lakunk jó érzéssel mehettünk haza. A rendezvény támogatói a sorokban megtalálhatók, a klubunk valamennyi tagjával együtt jövőre is szeretnénk folytatni!

Szalai Antal  klubvezető

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support