Új kondenzációs gázkazánt kellett felszerelni a Dózsa téri közösségi házba, mert egy komolyabb elektromos hiba miatt tönkrement a régi gázkazán. Itt két kazán üzemelt annak idején, a másik már korábban elromlott. Sajnos a kettőből sem lehetett már egy üzemképeset összehozni. Mint a régiek leszerelésekor kiderült, ezek a fűtőberendezések 1984-ben lettek ebben az épületben beszerelve, és minden bizonnyal az elsők között gyulladt fel a készülékekben a vezetékes gáz lángja, hiszen anno  ünnepélyes keretek között itt adták át a falu legnagyobb közüzemi fejlesztését.  Annak érdekében, hogy a tanulók hétfőn már melegben tudjanak étkezni, a kazáncserét a hétvége folyamán kellett megoldani az önkormányzati épületben.

A képviselő-testület által elfogadott Energiagazdálkodási tervben kiemelt helyen szerepel a régi iskolaépület felújítása, mivel az egyik legrosszabb energiahatékonysággal működő épületünk. Az önkormányzat megkezdte egy pályázati projekt előkészítését, várva egy ilyen célú kiírásra. Az élet közbeszólt: most azonnal szükségessé vált a beruházás, amely az eleve nehéz pénzügyi helyzetben még nagyobb tehernek érződik. Jó hír, hogy a kazáncsere szombaton megvalósult, az új kazán jól ellátja feladatát.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support