Az Aprajafalva Óvoda és Böcsőde első alkalommal kapcsolódott be az országos szervezésű Állatvédelmi Témahétbe, ami december 5. és 9. között valósult meg. Ez a kezdeményezés országosan több mint 120.000 gyermek részvételével valósult meg, óvodás kortól egészen a középiskolás korig. A program fő célja volt, hogy az adventi várakozásban és készülődésben ne csak embertársainkra szenteljünk több figyelmet és szeretetet, hanem az állatokra is. Ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő állatvédelemre, valamint empatikus képességeiket magasabb szintre emelni.

Az óvoda is nagy örömmel vett részt ebben a szép kezdeményezésben. Ezáltal nemcsak a gyerekeket, hanem a családokat is aktívan próbáltuk- a szemléletformálás jegyében- mozgósítani, így állateledel adománygyűjtést szerveztünk a Tappancs Alapítvány számára. A meghirdetett akcióra alig egy hét alatt közel 50 kg száraztáp és macska eledel gyűlt össze. A gyerekek nagy örömmel és büszkén hozták a csomagokat. Tudták és érezték, hogy jót cselekednek, a kutyusok nagy örömmel fogják megenni az általuk hozott eledelt. Az összegyűjtött adományt a Méhecske nagycsoportos gyerekek személyesen vitték el a menhelyre. A fogadó hölgy nagyon hálás volt a felajánlásért, és örömmel vezetett körbe bennünket. A gyerekeket nagyon megérintette egy-egy kutya-macska sorsa.

A program további játékra invitálja a szülőket és gyerekeket. Fotópályázat során az  állatokkal foglalkozó (etetés, simogatás, játszás) gyerekekről készült képeket január 9-től az óvónéniknek lehet elküldeni, mert ezekből egy közös tablóképet szeretnénk kiállítani.

A hét folyamán sokat beszélgettünk a felelős állattartásról, az állatvédelemről és az adományozás fontosságáról. A gyerekeknek megígértük, hogy a jövőben fogunk még gyűjtést szervezni, hogy máskor is önzetlenül segítsünk a bajba jutott állatokon.

                                                                                      Horváthné Kálmán Zita, intézményvezető-helyettes

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support