Az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szülői Munkaközössége az Intézménnyel közösen, harmadik alkalommal szervezi meg a használt ruha gyűjtést.

Ha mostanában szelektálnak a háztartásban a ruhák, cipők és a lakástextilek között, bezsákolva az Iskolába 2023. február 14-ig, tanítási napokon vihetők be.

Amit elfogadnak: női, férfi és gyerek ruhadarabok, összepárosított cipők, kézitáskák, sapkák, kalapok, sálak, fehérnemű, zokni, lepedő, ágynemű, függöny, törölköző, plüssök. A Sulizsák Kft. maximum 50-60 literes, vagy 10 kilogrammos zsákokat fogad el.

A gyűjtés 2023. február 14-ig tart. A következő napon elszállításra kerülnek az összegyűjtött zsákok. Az összegyűjtött textil  újrahasznosításra kerül az építőiparban, az autóiparban párnázóanyagként, a termelőiparban törlőruhaként, a textilszálakból fonal vagy szigetelőanyag készül.

A gyűjtésből befolyt összeg ez alkalommal is a Bordány Ifjúságáért Alapítvány számlájára fog érkezni, amely felhasználásáról a későbbiekben az Iskola és a Szülői Munkaközösség közösen dönt.

“Remek alkalom a szelektálásra! Bízunk benne, hogy ismét sokan élnek a lehetőséggel, ezzel is hozzájárulva a gyerekek környezettudatos neveléséhez, mellyel elérhetjük, hogy a jövő generációjának ezek az apró szokások már természetesek lesznek és beépülnek a hétköznapjaikba.”

– irták felhívásukban a szülői munkaközösség vezetői

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support