Homlokrakodó vásárlásáról döntött még a tavalyi év végén a képviselő-testület. Az eszköz beszerzése elsősorban a tűzifa kiszállítás meggyorsítása miatt vált sürgőssé, hiszen az erdészettől az állami ingyen fa településre való ideszállítása valamint a lakosokhoz való kiszállítása önkormányzati feladat. Hasonlóan a tavaly előtti évhez olyan most is olyan vastag törzsátmérőjű fákat kaptunk, amelyeknek kézi rakodása szinte lehetetlen még úgy is, hogy a telepüzemeltetésben dolgozók fűrészeléssel próbálják kezelhető méretűvé tenni a farönköket.

A homlokrakodót az önkormányzat saját forrásból vásárolta meg, az eszköz hétfőtől állt hadrendbe. Azért döntöttek a megvásárlása mellett, mert a rakodás mellett számos más feladatra is használható lesz, gondoljunk csak az utak karbantartására, területegyengetésekre.

A településüzemeltetési központ eszközállománya az elmúlt időszakban jelentősen bővült. Legutóbb, még a Magyar Falu Programnak köszönhetően egy magasnyomású mosó beszerzése valósulhatott meg. A berendezést a múlt héten szállították le. A tavalyi évben a legnagyobb értéket és segítséget ugyancsak az állami támogatású program keretében megvásárolt Solis traktor jelentette, amely azóta is jó szolgálatot tesz településünk mindennapi feladatainak elvégzésében.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support