Rekordmennyiségű, több mint két tonna használt ruhát gyűjtöttek össze a bordányi Ádám Jenő Általános Iskolában a sulizsák programban. A több mint 300 zsákot szerda reggel szállították el. A bepakolásban a 8.b osztályos fiúk segítettek. Az iskola szülői munkaközössége az intézménnyel közösen, harmadik alka-lommal szervezte meg a használtruha-gyűjtést. Kálmán Kamilla, az akció főszervezője elmondta, január közepe óta gyűjtötték a használt ruhát. A gyűjtésből befolyt összeg a Bordány Ifjúságáért Alapítvány számlájára érkezik. A gyűjtést szervező pesti cég 50 forintot ad kilónként. Az idei gyűjtésen rekordmennyiségű, 2150 kiló használt ruhaneműt gyűjtöttek össze a bordányiak.

A bordányi iskola által az elmúlt két évben így összegyűjtött pénzből a tavalyi évben megrendezett diákönkormányzati napon az iskola összes diákját, azaz 222 gyerekeket láttak vendégül pizzára és jégkrémre.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support