A képviselő-testület tavalyi döntése nyomán és a terveknek megfelelően március 1-én megkezdődik településünk belterületén a közvilágítás korszerűsítése. A régi, a főúton lévő narancs színű nátrium lámpák, valamint a mellékutcákban található kompakt fénycsöves lámpák helyett modern, szabályozható fényerejű LED lámpák kerülnek fel az oszlopokra.
Mint arról korábban már beszámoltunk, a beruházást az önkormányzat saját forrásból valósítja meg: a cél az energiaköltségek jelentős csökkentése. Az idei feszített költségvetés még inkább szükségessé teszi a működési kiadások csökkentését. Míg az önkormányzati intézmények villamosenergia szükségletének nagy részét már napelemek állítják elő, addig a közvilágítás működtetéséhez szükséges áramot meg kell vásárolnia az önkormányzatnak.
A munkálatok a tervek szerint március 10-ig tartanak majd, ezt követően már minden utcában az új energiatakarékos világítótestek működnek. Kérjük a lakosságot, hogy a beruházás ideje alatt fokozottan figyeljenek a közlekedés során, hiszen a munkavégzés alatt a nagyobb gépek kis időre akadályozhatják a közúti forgalmat.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support