A faluház szervezésében került sor egy vidám színházi estre március 4-én, szombaton. A Szatymazi Színkör vendégeskedett közösségi házunk nagyszínpadán, ahol Molnár Ferenc: Ketten beszélnek című művének feldolgozását vitték színre. 

Dobos Katalin rendezésében Molnár korai, kevésbé ismert színpadi előadásra szánt párbeszédeiből láthattak válogatást a bordányiak. 

A nézőtér szinte teljesen megtelt. A zenével és prózával összekötött jeleneteken jól szórakozott a nagyérdemű. A különböző szerelmi szálakat bogozó párbeszédek folyamatosan lekötötték a nézők figyelmét, egy-egy szituációban talán mindenki rá is ismert egy a környezetében megélt történetre: legyen szó gyerekes rajongásos szerelemről, egy új kulcs körüli bonyodalomról, amely során fény derül egy  megcsalásra is. Átérezhettünk egy fényképes cetlis szakítást, majd láthattunk egy színházban egymásba szeretést, ami a háttérbe szorítás miatt foszlik semmivé. A  legvégén egy  szeretők közötti szinte késremenő vitát izgulhattunk végig, ahol a szereplők ugyancsak beszélgettek, bár ennek a jelenetnek is szakítással kellett záródnia. 

A rövidke történeteket talán a kapcsolatok felbomlása fonta egy kötegbe, de a párbeszédek, az apró vicces szituációk mind-mind mosolyt csaltak a nézők arcára.  Noha a szakítások miatt szomorúnak kellett volna lennünk, mégis jókat nevettünk azokon a helyzeteken, amelyet megéltek a darab szereplői. A jó rendezés, a szatymazi színkör tagjainak összeszokott, kiforrt színpadi jelenléte magával ragadta a közönséget.  Jókedvűen, egy élményekkel teli szombat esti programot magunk mögött tudva térhettek nyugovóra. Igen, volt aki megnézte, hogy az asszony fényes kulccsal nyitja e nappali ajtaját, és olyat is hallottunk, aki a színes orhideákról dúdolgatott miközben a lefekvéshez készülődött.

Az eseményen készült képek településünk közösségi oldalán megtekinthetők!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support