A települési applikáción meghirdetett nyereményjáték március 8-án zárult. Összesen 266 lámpatest cseréje valósul meg a hét végével bezárólag a beruházás keretében, tehát ezzel a számmal lehetett biztosan nyerni.

Bordány tehát napokon belül teljesíti azt az elvárást, amely az energiatakarékosság – kimondottan a közvilágítás korszerűsítése – felé szeretné elmozdítani a településeket egész Európa szerte. Egy tanulmány szerint az EU 27 tagállamában az összes világítási pont LED-re váltása 59,6 milliárd eurót (22 790 milliárd forint) takaríthat meg az energiaköltségeken, és 50,9 millió tonnával (!) csökkentheti a CO2-kibocsátást, ami közel 20 millió vagy több autó éves kibocsátásának felel meg. (Érdekességként említjük, hogy 2022 végén 4 millió 94 ezer személyautó volt forgalomban Magyarországon.) A villamos hálózat potenciális tehermentesítése egy ilyen fejlesztésnek köszönhetően hasonlóan hatalmas lenne, és helyet adna az energiahatékonyabb megoldások működésének, ami egy win-win helyzetet teremtene. Például a LED-ek által elért éves energiamegtakarítás 55 millió elektromos autó feltöltésére adna módot.

A Bordány App játékán résztvevők közül senki nem találta el a pontos számot, de L. Máté nevű  játékosunk jól számolt vagy tippelt, ugyanis a 267-es számmal ő nyerte el ajándékunkat. Összesen harminchatan játszottak most az appozók közül. Közel járt még a helyes számhoz T. Edit, ő 250 lámpatest cseréjére tippelt, míg P.N. Szilvia 280 lámpát számolva kicsit fölé lőtt a helyes számnak, lehet ő a nemrégiben a Fóliaplast-hoz bevezető út lámpatestjeit is újnak vette, azonban azok már LED technológiával működnek és így nem kerültek lecserélésre. A nyertest a megadott telefonszámon értesítjük. Senki ne keseredjen el, hiszen legközelebb is lesz játék, megéri hát figyelni az app híreit, információit!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support