Március 16-án délután a felújított Zákányszéki Polgármesteri Hivatalban egyeztetett Matuszka Antal zákányszéki és Tanács Gábor bordányi polgármester a településeket összekötő kerékpárút építésének jelenlegi helyzetéről.

A két település külön-külön pályázott a falvakat összekötő kerékpárút megépítésére, de mind az előkészítési mind a kivitelezési munkálatok során folyamatosan egyeztetnek a településvezetők. A mostani egyeztetést Matuszka Antal polgármester úr kezdeményezte.

A  Széchenyi Terv Plusz pályázati program keretében megépülő Bordány-Zákányszék közötti új kerékpárút szakasz összesen 6253 méter hosszú lesz a tervek szerint. Ebből Bordánynak 2776 métert kell majd megépítenie, míg Zákányszék község 3477 méter hosszú szakaszt épít.

Az engedélyes tervek mindkét településen rendelkezésre állnak, jelenleg a kiviteli tervek készülnek. Párhuzamosan hamarosan elkészül majd minden olyan egyéb dokumentum is, amely a közbeszerzés kiírásához szükséges. A sikeres közbeszerzési eljárást követően a nyertes pályázókkal aláírt szerződés szerint indulhat majd meg a beruházás, amelynek köszönhetően Bordány is bekapcsolódhat a Mórahalom környéki kerékpárút hálózatba, azaz az itt élők biztonságosan érhetik el két keréken is a járásközpontot, akár munkába járásról, akár turizmusról legyen is szó.

Tanács Gábor Bordány nagyközség polgármestere elmondta, hogy folyamatban van a Bordány-Zsombó szakasz megépítésének előkészítése is, a Zsombóval közösen benyújtott pályázat sikerének köszönhetően ez a 2220 folyóméteres szakasz is elkészülhet ez elkövetkező időszakban, így Bordány minden irányból elérhetővé válik kerékpárúton is.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support