Bordány Nagyközség Önkormányzata a CYEB-bel együttműködve hirdeti meg ingyenes lakossági LED-csereprogramját. A programban résztvevők ingyenesen juthatnak majd LED izzókhoz, amelyeket a regisztráció összesítését követően a faluházban tudnak átvenni június második felében.

Fontos, hogy minél többen lecseréljék hagyományos izzóikat, hiszen a LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában. Ráadásul akár 10 éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. Tehát egyértelműen jobb, ha LED-eket használunk és az a jó hír, hogy Bordány Nagyközség Önkormányzata LED csere programjának köszönhetően most a bordányiak számára ingyenesen biztosítanak LED-es izzókat.

De hogyan lehet csatlakozni a programhoz? Május 15-től a ledcsere.hu oldalon a „Jelentkezés”-re kattintva néhány perc alatt regisztrálhat bárki, akinek a nevén van villanyszámla, és bordányi lakcímkártyával rendelkezik. Néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. A regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként mindenképpen Bordányt kell megjelölni! A csomagokat majd a Faluházban lehet átvenni azoknak, akik erről e-mailben értesítést kapnak. Mindazok akinek problémája akad a regisztrációs lap kitöltésével kapcsolatosan, vagy nincs otthon internet elérhetőségük vagy a Faluház, vagy a Polgármesteri Hivatal ügyfél pultjánál tudnak segítséget kérni. Ez esetben vigyék magukkal személyes okmányainkat és a legutolsó teljes (4 oldalas) villanyszámlát.

Egy átlagos magyar háztartásban közel 20 db izzó található, és a világítás költsége a teljes villanyköltség körülbelül 30 százalékát teszi ki. Ezért fontos, hogy minél több hagyományos izzó helyett LED világítson otthonainkban.

Tanács Gábor polgármester mindenkit bátorít a csereprogramban való részvételre. A településvezető elmondta, hogy Bordány mindig élen jár a környezetvédelemben és az energiatakarékoskodásban. Az önkormányzati intézmények szigetelésével, napelemekkel való felszerelésével, vagy éppen a közvilágítás LED lámpatestekre való cseréjével jelentős energiát takarított meg a nagyközség. A cél, hogy most a lakosság is csökkentse fogyasztását, ezáltal az otthoni villanyszámlájuk nagyságát.

Megtudtuk azt is, hogy a régi izzóknak a Faluház parkolójában ideiglenesen egy külön gyűjtő konténert fognak kihelyezni, tehát azokat nem kell majd az átvételi ponton leadni, elég ha majd a gyűjtő konténerbe dobjuk. Az akcióról folyamatosan tudósítjuk majd kedves olvasóinkat!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support