A mai napon látogatott el településünkre Dr. T. Kiss Tamás Ph. D főiskolai tanár, MTA Köztestületi tag, aki 1970 és 1974 között volt településünk művelődési házának igazgatója. A tanár úr Budapesti otthonából felesége kíséretében érkezett hozzánk azzal a céllal, hogy kordokumentumokat, jegyzeteket, könyveket adjon át településünknek, amelyek ezentúl majd a község közgyűjteményének részei lesznek.

T. Kiss Tamás tanár úr saját könyveiből is hozott egy-egy példányt ajándékba, az elmúlt évtizedekben a Bordányról is szóló könyvei a könyvtár állományába kerülnek majd.

A vendégeket Boldog Anna Fanni kulturális menedzser, mb. faluházvezető, Balog Ferenc településünk korábbi és Tanács Gábor településünk jelenlegi polgármestere fogadták.

A tanár úr az ő kíséretükben végig járta az intézményt, amely azóta már számtalan változáson esett át. A legszembe tűnőbb, hogy az 1970-ben átadott lapostetős épület tetőtérbeépítéssel bővült. A régi igazgatói iroda már eltűnt, ahogyan a földszinti kiállítóterem is ahol annak idején a helytörténeti gyűjtemény kapott helyet. Most itt a könyvtár egyik helyisége található. A korábbi mozigépház helyén most a vezetői iroda, a régi szélfogós bejárati ajtók helyett pedig két kis iroda kapott helyet, míg a hatalmas ruhatár helyén a falugazdász iroda és egy minibank fiók (be és kifizetésre is alkalmas ATM) várja az ide érkezőket. A földszint is bővült, hiszen az épülethez a színházterem északkeleti oldalán egy székraktár valamint kerékpár és babakocsi tároló épült az elmúlt években.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support