Már a második Bordányi Hírekből vághatták ki a szemfülesek a palacsintakupont, amelyet majd a PünkösdFeszt délutánján tudnak beváltani a helyiek. Mivel a gyereknap alkalmából ingyenes palacsintát kap mindenki, aki a büfésátor felé megy és van kuponja, nagyon figyelni kell a most pénteken megjelenő lapszámot is, hiszen minden bizonnyal abban is lesz majd még legalább egy kupon. Ha valaki jóban van a szomszéddal tőle is elkérheti, a lényeg, hogy minél több kalatyita/lapótya fogyjon. Megtudtuk nem cél a rekordok megdöntése. A római korból származó édességnek ugyanis sokan nem tudnak ellenállni. 1994-ben például Rochdale-ben sütötték ki a világ legnagyobb palacsintáját, amely 15 méter átmérőjű, 3 tonna a súlyú, és kb. 2 millió kalóriát tartalmazó édesség volt. Négyszeres Guinness-rekorder palacsintasütésben Gyenes Csaba atya, aki különleges képességét legutóbb a beregsurányi határon kamatoztatta: az ukrán menekülteknek és az önkénteseknek készített az édességet. Utolsó rekorddöntése egyébként Dunaföldváron történt, ahol a helyiekkel közösen, 30 fős csapattal 48 ezer palacsinta sült meg a közreműködésével 24 óra alatt, 1300 kiló liszt felhasználásával. Bordányban a palacsintákat helyben népszerű önkéntesek sütik majd, és a tervek szerint a legtöbbe Legjava erdei gyümölcs lekvár kerül.

A Bordányi hírekből kivágott palacsintakuponokat május 28-án vasárnap 13.30 és 16.30 között lehet majd beváltani.

Még egy érdekesség: Dániel Anna Hiányzik Szecső című 1973-as ifjúsági regényében Karesz képzőművész apja kitűnő palacsintát tud készíteni, a levegőbe dobva fordítja meg, Karesz anyja pedig ezt mondja férje palacsintasütésével kapcsolatban: „Sose rontod el, téged szeret az anyag.” Reméljük nálunk is mindenkit szeretni fog az anyag, akik vasárnap palacsintasütőt ragadnak.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support