Az idei Helyi önkormányzati választásokra történő jelöltállítási időszak lejárt, Bordányban most összesen négy szavazólapon szavazhatunk majd. Ez azért lesz így, mert korábban soha nem tartották egy napon az önkormányzati és az európai parlamenti választást. A helyi önkormányzat választás során két polgármesterjelölt és hat képviselőjelölt közül választhatunk. Az egyéni jelölteket május 6-án 16 óráig lehetett bejelenteni a Helyi Választási Bizottságnál. A határidőig érvényes ajánlásokat leadók kerülhetnek fel a szavazólapokra, így rájuk voksolhatunk majd június 9-én reggel hat és este hét óra között. Hogy milyen sorrendben kerültek a szavazólapra, sorsolással döntötte el a választási bizottság. Bordányban ketten kerülnek majd fel a polgármester választáshoz készülő ívre. A valasztas.hu oldal szerint nagyközségünkben Apáti Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) és Tanács Gábor (független) polgármester-jelöltek közül lehet majd választani. Az önkormányzati képviselő választásra készülő szavazólapon hat jelölt közül választhatjuk ki a nekünk legszimpatikusabbakat – akár mind a hatot, hiszen ennyi képviselői szék van a bordányi képviselő-testületben. Fodor Csaba, Frankné Varga Katalin, Dr. Juhász Anikó, Kálmán Lénárd, Kiss-Patik Péter és Szilágyiné Tari Gyöngyi neve mellé tudunk majd ikszet tenni.

A vármegyei önkormányzat képviselőit is június 9-én választjuk meg. Az erre szolgáló szavazólapon öt lista közül választhatunk, így a Demokratikus Koalíció, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt közös listája, a Mi Hazánk Mozgalom, a Momentum Mozgalom közül és a Magyar Szocialista Párt közül voksolhatunk majd egyre.

Az Európai parlamenti választás szavazólapján, amelyik a legnagyobb lesz az összes közül lapzártánkig az az információ, hogy tizenegy lista közül dönthetünk egy mellett.  Az NVI közleménye alapján az alábbi pártok állítottak listát: Megoldás Mozgalom, LMP-Magyarország Zöld Pártja, Demokratikus Koalíció – Magyar Szocialista Párt – Párbeszéd – A Zöldek Pártja közös listája, Második Reformkor Párt, Mindenki Magyarországa Néppárt, Momentum Mozgalom, Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt közös listája, Jobbik-Konzervatívok, Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Mi Hazánk Mozgalom valamint Magyar Péter pártja, a Tisza Párt (Tisztelet és Szabadság Párt). Az EP-választás szavazólapjának adattartalmát majd azt követően hagyja jóvá az NVB, hogy valamennyi bejelentett lista nyilvántartásba-vétele tárgyában hozott határozat jogerőre emelkedett.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support