Május 19-én ünnepi szentmisével vette kezdetét az idei Pünkösd Feszt. A misét követően Tanács Gábor polgár-mester köszöntőjét követően Mihálffy Béla országgyűlési képviselő nyitotta meg az idén egynapos fesztivált.
Ezt követően díjátadásokra került sor. Először a Nívódíj átadására került sor, amelyet a bordányi tollaslabdázók kapták, akik húsz éves fennállásuk alatt a település sportéletének felpezsdítéséért, a tollaslabda sport megszerettetéséért, valamint számos hazai és nemzetközi díj megszerzéséért és a közösségben végzett kimagasló szakmai munka elismeréseként vehették át az elismerést. A díjat Bálint Lászlóné, a csapat edzője és vezetője vette át. A díjjal pénzjutalom is jár, amelyet a közösség felszerelésekre, csapatépítésre költhet majd el.
A Bordány Községért Emlékérmet a település fejlődését meghatározó közéleti, közösségi, gazdasági életében, továbbá a települést érintő belföldi és külföldi kapcsolatok ápolásában nyújtott kiemelkedő munkája elismeréseként 2024-ben Fábián Lajos nyugdíjas gépkocsivezető a helyi civil szférában való tevékenységének elismeréseként kapta. A község képviselő-testülete Bordány Községért Emlékérmet adományozott Veres Gábornénak a helyi gazdasági szférában való tevékenységének elismeréseként. A díszpolgári címet Kálmán Lászlóné kapta a községért nyújtott kimagasló közéleti és a településhez kötődő példamutató tevékenységének elismeréseként. A díjazott beszédében elérzékenyülve mondott köszönetet az elismerésért.
A programok délután mulatsággal folytatódtak, nagy sikere volt Bürgés Tamás TikTok szakács-influenszernek, aki többek között kedvenc Legjavás hamburgerét készítette el. Koncertezett Csóka Szabi és Bandája, az UFO, fel-lépett Hajdú Balázs humorista és a BAD BOOTS – LINEDANCE Country Club, elvarázsolta a bordányiakat az Ámokfutók. Színpadra léptek a helyi iskolások, a Buke Reikon Sportklub karatésai. A Borostyán Népdalkör, a dettai Margaretta Magyar Néptáncegyüttes és a Galaj Népdalkör pedig a magyar népzene és tánc szerelmeseinek szívét rabolták el. Már a program előtti héten is megtekinthető volt az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola grafika és festészet, valamint szobrászat és kerámia tanszakos diákjainak munkáiból berendezett kiállítás is, amely a fesztivál alatt is folyamatosan látogatható volt. A napot Mihálffy Laca esti diszkója zárta. Minden támogatónak, segítőnek köszönjünk az aktív részvételt és az önkéntes hozzájárulást a program megvalósulásához!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support