Az Alföldi Kéktúra hazánk második leghosszabb gyalogos turistaútja. Nevéhez híven bemutatja legnagyobb és “legmagyarabb” tájegységünk szinte minden jellegzetességét a Kiskunság homokbuckáitól a Körös-vidék végeláthatatlan szántóin át a Nyírség erdős területéig.
A közel 850 km hosszú útvonal végigjárása nem kevés kitartást és nyitottságot igényel, cserébe egyedülálló élményekkel ajándékozza meg a turistát. 

Kép: Tassy Márk, Magyar Természetjáró Szövetség

Az Alföldi Kéktúra Szekszárdról, a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra végpontjától indul, és Sátoraljaújhelyig tart, ahonnan az Országos Kéktúra érhető el. A három nagy kék jelzésű túraútvonal alkotja az “Országos Kék kört”.

A Kék túra bordányi szakasza 6,5 kilométer hosszú, Zákányszék felől a Bordány dűlőbe érkezik a túrázó, majd áthaladva a település belterületén a Béke dűlő határában lép át Zsombói területre.

Mivel a túraútvonal ajánlott két túraszakasza éppen Bordányban “ér össze”, érdemes úgy megtervezni a túrát, hogy a pihenést, szállást Bordányba tegyük. Ehhez a Bordány Hostelt ajánlunk a túrázók figyelmébe. Előzetes bejelentkezés esetén bármikor érkezhet a túrázó, a szálláshely alatt található étteremben megérkezéskor vacsorázhat és az indulás előtt reggelizhet is.

    Zákányszék – Aranka-hegy – Bordány (6,2 km)

   Bordány – Zsombó (5,4 km)

Amennyiben az Alföldi Kéktúrán halad át, érdemes szállást egyeztetni, illetve árajánlatot kérni a bordányi Bordány Hosteltől is a bordanyhostel kukac gmail pont com e-mail címen, de a foglalás azonnal is megtörténhet a szálláshely oldalán
.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support