Eltelt az a négy év, amelyben a bordányi fiatalokat Barta Dániel, Bálint Hanga Rea, Lajkó Bálint, Valkár Anna és Vida Patrícia képviselték a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatban. A fiatalok a 2016. december 16-án megtartott helyi ifjúsági választásokon kaptak mandátumot. (Az ifjúsági önkormányzatról bővebben itt olvashatsz.)
Az idén a négy év letelte után ismét választások kiírására kerül sor. A tervek szerint interneten adhatják le voksukat a 12-25 év közötti, bordányi lakhellyel rendelkező fiatalok az ifjúsági önkormányzati választásokon. 
Elsőként egy papíralapú választási értesítő került kipostázásra, ezt követően a jelöltállítás, az ezzel kapcsolatos adminisztráció már az internetes platformon zajlik majd, és január 29-én  közel ötszáz, 12-25 év közötti fiatal szavazhat az erre a célra kialakított elektronikus szavazófelületen.
A jelöltállítást követően a kampány a szavazást megelőző tíz napban tart majd. A választások részletes ütemterve:

Friss hírek, információk

Január 29-én este hét órakor lezárult a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Választás. A jegyzőkönyvet hamarosan olvashatjátok a bordany.com-on. Vida Patríciát ifjúsági polgármesternek, míg Czékus Pétert, Gábor Zalán Sándort, Lehel Mátét és Vas Sándor Nimródot ifjúsági képviselőnek választották a bordányi fiatalok. Az alakuló ülést az új polgármester hívhatja majd össze, amiről természetesen beszámolunk majd.Minden jelöltnek köszönjük az indulást és a kampányt, a mandátumot szerzőknek pedig ezúton is gratulálunk!

Ma reggel kilenc órakor elindult Bordány történetének hatodik gyermek- és ifjúsági önkormányzati választása. A településen 490 fiatal szavazhat az interneten. A helyben élő 12-25 év közötti fiatalok ma döntik el, ki képviselje őket a korosztályi képviseletben az elkövetkező négy évben. Egy polgármestert és négy képviselőt választhatnak. Este hét óráig a remények szerint sok fiatal él majd választási jogával.

Minden készen áll a pénteki gyermek- és ifjúsági önkormányzati választásokra. a jelöltek bemutatkozása elérhető a biip közösségi oldalán, a választási szoftver felfrissítve, a választások hivatalosan kiírva. Holnap 9-19 óra között érvényesen úgy tudsz szavazni, ha egy polgármester-, és maximum négy képviselő-jelölt neve mellé teszel majd ikszet. Bármilyen probléma, kérdés esetén keresd a választási bizottság tagjait a biip kukac bordanyent pont hu emailcímen!

Mint arról korábban is beszámoltunk, egy képviselő-jelölt visszalépett, így frissítenünk kellet a jelöltek listáját.

Jó hír, hogy FB közösségi oldalunkon a jelöltek fotói mellé már a bemutatkozó anyagok is felkerültek!

Dávidházi Nikolett ifjúsági képviselő-jelölt most tájékoztatta a Bordányi Ifjúsági Információs Pontot Facebook Messenger üzenetben, hogy sajnos tőle kívülálló okok miatt vissza kell lépjen a jelentkezéstől. Így az ő neve -noha megfelelő számú ajánlást kapott- nem fog felkerülni a szavazólapra. 29-én pénteken tehát öt képviselő-jelölt közül tudtok majd maximum négy jelölt neve mellé ikszet tenni.

Lezárult a jelöltállítás időszaka, mostmár hivatalosan is megvan kik lettek a 2021. évi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Választás jelöltjei. Ifjúsági polgármester-jelöltként Vida Patrícia száll ringbe. Mivel nincs kihívója, így neki ez a kampány minden bizonnyal unalmasabban telik majd el, mint a képviselő jelöltek számára. Képviselőnek ugyanis a négy helyre hatan pályáznak: Bernáth Erik, Czékus Péter, Dávidházi Nikolett, Gábor Zalán Sándor, Lehel Máté és Vas Sándor Nimród. Hogy végül kik ülhetnek a képviselői székekbe, az rajtad, a szavazatodon múlik!

Az ifjúsági képviselő-jelöltek száma tovább bővült, viszont a polgármester-jelöltségre eddig csak egy nevezőnk van. Kedden zárul a jelöltállítás, még hétfőn, és akár kedden is jelöltetheted magad, csak legyen időd ajánlásokat is gyűjteni, hogy a szavazólapra kerülhess.

Ha szeretnéd megmérettetni magad, jelezd ezen szándékod a biip kukac bordanynet pont hu email címen!

Már az első polgármester-jelölt is regisztrálásra került az idei ifjúsági önkormányzati választásokra. A biip fb oldalán az ő fényképére adott lájkkal ajánlhatod, hogy felkerülhessen a január 29-ei szavazólapra.

Ha szeretnél mást ajánlani ifjúsági polgármesternek, vagy szeretnéd magad megmérettetni, keress minket!

Már felkerültek az első jelöltek a biip közösségi oldalára, ahol lájkokkal tudod őket ajánlani. Akár mindegyik jelöltet ajánlhatod! Ha megszerezték a megfelelő mennyiségű támogatást, akkor kerülhetnek majd fel a szavazólapra, és így szavazhatsz rájuk január 29-én.

Nincs köztük a kedvenced? Te szeretnél indulni? Keress minket!

Ha szeretnéd polgármesterként vagy képviselőként megmérettetni magad, jelezd ezen szándékod a biip kukac bordanynet pont hu email címen! Kérünk küldj magadról egy fotót is, hogy népszerűsíteni tudjunk közösségi oldalunkon!

A Választási alapokmányt az ifjúsági önkormányzat alapdokumentumai között találod, de hogy ne keljen keresgélned, ha ide kattintasz, le tudod tölteni.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support