“Bordány sok magyarországi településtől eltérően nem büszkélkedhet több százéves múlttal, nem dicsekedhet világhírű szülöttekkel.”

“Ahhoz, hogy valamit szeressünk, meg kell ismernünk.”

Nézzük hát, akkor miben is különleges Bordány?

A legfontosabbak a földrajzi elhelyezkedésből adódó pozitívumok. A magas óraszámú, kedvező beesési szögű napsugárzás és a homok kedvező klimatikus hatása minden idelátogató vendégnek kellemes kikapcsolódást tesz lehetővé. Segíti a sejtek regenerálódását, az energiával való feltöltődést.

A Homokhátság szívéből könnyen megközelíthetőek a délvidék fontos turistakikötői: Ópusztaszer és Szeged is

Fontos, hogy tegyen egy sétát a faluban, ahol a modern településszerkezet, az új magán- és középületek, köztéri alkotások, a Kisapáti család autómatuzsálemei és az önkormányzati étterem házias ízei várnak Önre. Kellemes pihenését az Egérház Alapítvány által működtetett 30 férőhelyes Bordany Hostel Ifjúsági Közösségi Szálláshelye garantálja.

A települést körülölelő dűlőkben a napfény, a talpat melengető lágy homok, a Lapéta-tó környéki élővilág, a mezőgazdaságból élő családok sokszor múltat idéző tanyái, földecskéi mind-mind egy-egy gyöngyszemei a homokhátságnak.

Ha szereti a kalandot, figyelmébe ajánljuk azt a Mező dűlőben található eredeti, a 60-as évek Magyarországát idéző kis tanyát, ahol akár a tanyában, akár a tanya körül felállított sátorban is aludhat.

Folyamatban lévő pályázat az ősfalu megépítése. Olyan helyi és térségi be­mutatóhelyet szeretnénk létrehozni, amely a honfoglalás előtti, a térségben letelepedő pusztai népcsoport, a szarmaták világának rekonstruálásával mutatja be a térség természeti és kulturális örökségét, a környező táj értékeit.

Elindulhat otthonról bármivel, a település kerékpárral, autóval, autóbusszal és vonattal is megközelíthető. Kérje nyári programajánlatunkat, és látogasson el hozzánk!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support