Programhelyek

 • Hermina tanya

  A Hermina tanya Bordányban a Mező dűlő 64. szám alatt található. Az épületben egy hely konyha és egy szobabelső van berendezve a faluban gyűjtött bútorokból és használati tárgyakból. Nézze meg hogyan éltek Dudáskápolna, majd Kistemplomtanya polgárai a település alapításának környékén.

  Ha meg szeretné nézni, érdeklődjön a Faluházban vagy a Bordány Hostelben!

 • Téli-nyári korcsolya pálya

  Az EZ Glide 350 egy amerikai fejlesztésű és gyártmányú műanyag korcsolyapálya. Fejlesztése több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött és az elmúlt 40 évben a gyártó – számos NHL jégkorongozó és profi műkorcsolyázó közreműködésével – tökéletesítette az EZ Glide 350TM korcsolyapálya rendszereket, hogy egy átlagos „műanyagjég” helyett, egy kimondottan sportcélra felhasználható jégpályarendszert hozhasson létre.

  Egy ilyen korcsolyapályát próbálhatsz ki Bordányban is!

  További információk a korcsolyapálya honlapján, vagy a közösségi oldalukon találhatók!

 • Szabadidőpark

  Az országban egyedülálló dirt-BMX pálya mellett, strandkézilabda pályák, játék kert, lovaglási lehetőség, horgásztó, napozó sziget és egy eredeti búbos kemencével is rendelkező szabadtéri konyha várja a kedves idelátogatókat.

  Bővebben a szolgáltatásokról, versenyekről a szabadidőpark honlapján és közösségi oldalán olvashat.

Programajánló

 • Kerékpáros fotótúra

  A Bordány Hostelben működik egy kerékpárkölcsönző. Ha szép az idő megéri kerékpárra ülni, és körbetekerni a környező településeken is. Akár okos telefonnal, akár egy fényképezővel gyönyörű képek készíthetők az alföldi tájról, a semlyékes pusztáról ahol az ég és a föld összeér.

  Az ifjúsági szálláshely recepcióján elérhetőek különböző távolságú túraajánlataink!

 • Napfürdő

  A magas óraszámú, kedvező beesési szögű napsugárzás és a homok kedvező klimatikus hatása minden idelátogató vendégnek kellemes kikapcsolódást tesz lehetővé. Segíti a sejtek regenerálódását, az energiával való feltöltődést.

  A települést körülölelő dűlőkben a napfény, a talpat melengető lágy homok, a semlyékek élővilága, a mezőgazdaságból élő családok sokszor múltat idéző tanyái, földecskéi mind-mind egy-egy gyöngyszemei a homokhátságnak. Séta közben álljon meg, hagyja hogy testét átjárja a napfény, a jó levegő.

 • Csillagnézés

  Ön egy nagyvárosban él? Vagy egy nagyobb település központjában? Észrevette, hogy talán évekkel ezelőtt látta a csillagos eget? A közvilágítás fényei eltakarják a csillagos égboltot. Nem kell mást tennie, mint összekészíteni egy piknikes kosarat és egy takarót és nekivágni a bordányi éjszakának. Keressen egy tücsökzenés szép mezőt, ahol a szél fűillatot hoz magával. Heveredjen le a takaróra párjával, barátaival és gyönyörködjenek az égbolt minden csodájában. Keressék meg a legszebben világító csillagot, a legkedvesebb csillagképet, és ne felejtsenek kívánni sem, ha egy hullócsillag suhan át a sötét égen.

Finomságok

Őszibarack

Mi hiszünk abban, hogy a Bordányi Őszibarack a legfinomabb a világon. Köszönhető ez a helyi természeti adottságoknak, a magas napsütéses órák számának, és nem utolsó sorban az itt dolgozó gazdák sok-sok évtizedes tapasztalatának.

Ha Bordányban jár, kóstolja meg a friss, lédús őszibarackunkat, vagy az abból készült Legjava termékek valamelyikét. Egy lekváros kenyérről, két-három frissen kisütött palacsintáról, netán egy kupica pálinkáról álmodozik?

Bordányi Kenyér

Ha Bordányban jár, nem mehet úgy haza, hogy ne kóstolja meg a Bordányi Pékség valamelyik kenyerét.

Legyen szó egy finom rozscipóról, vagy a közkedvelt napkenyérről – valamelyiket haza kell vinnie. Keresse a bordányi pékség termékeit a CBA áruházban!

Bordányról számokban

3308

Lakosságszám

1663

Férfiak száma

1645

Nők száma

860

Fiatalok

Fejlődésmutató

Autóval rendelkező családok (65%)
Számítógéppel rendelkező családok (80%)

Helyi értékek

 • Épített környezet kategória
 • Kulturális örökség kategória
 • Ipari és műszaki megoldások kategória
 • Agrár- és élelmiszergazdaság kategória
 • Egészség és életmód kategória
 • Természeti környezet kategória
 • A Római Katolikus Templom, a Szent István szobor, a II. világháborús emlékmű, a Szent György szobor és díszkút és a településen található 15 szabadban álló kereszt található az épített környezet kategóriában.

 • Kulturális örökség kategóriában a Honfoglaló magyar asszony lószerszám-garnitúrája, Vass Nándor régiség gyűjteménye, András Albert Szilárd régiség gyűjteménye, Benke Gedeon munkássága, Ádám Jenő munkássága, Mihálffy Lajos munkássága, a Nagy Kálmánné-féle tanya és helytörténeti gyűjtemény, a szabadban álló keresztek Bordány területén, a Pünkösd Feszt rendezvény, a Faluház és Könyvtár, illetve a Szarmata kori edényleletek Bordány területén található.

 • Ebben a kategóriában jelenleg a Kisapáti család veterán autói szerepelnek.
 • Agrár- és élelmiszergazdaság kategóriába a bordányi szőlő, a bordányi őszibarack, valamint a Legjava termékcsalád kerültek be.

 • Egészség és életmód kategóriában Wagner Viktória munkássága szerepel.
 • A Szibériai nőszirom és a Kisfészkű aszat található ebben a kategóriában.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support