• 2021. november 28.
  • 16:00
  • Faluház és Könyvtár, Bordány, Park tér 1.

A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat kezdeményezésére idén immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg Bordány Nagyközség Önkormányzata a helyi intézmények, civil szervezetek közreműködésével a jótékonysági karácsonyi vásárt Bordányban. A vásár idén is a Faluház parkjában, a szabadtéri színpadnál kerül megrendezésre, de most a Szent István tér is ünnepi díszbe öltözik.

A négy hétvégén át tartó programsorozat egy-egy koncerttel veszi kezdetét, amelyet az előző évekhez hasonlóan idén is az óvoda, az iskola, a schola és a dalkör fellépései követnek.

Az első adventi vasárnap műsorait, november 28-án 16 órától a Kalungu Ütőegyüttes produkciója nyit meg, melyet tűzzsonglőrök látványos bemutatója színesít majd. Őket a Borostyán Dalkör karácsonyi dalcsokra követi.

Mint az eddigi vásárokban, idén is a helyi civil szervezetek és közösségek, valamint az általános iskola osztályai fogadják vásárral a látogatókat, melynek bevételét programjaik megvalósításához használnak fel.

A tallérváltó idén is üzemel VásárBank néven, hiszen kizárólag az itt váltott helyi pénzzel vásárolhatnak a hétvégék során. A megszokott, régi tallérok lecserélésre kerültek, az idén már új, a helyi értékeket bemutató bankók készültek. 

Az új karácsonyi valutánk neve talli lett. Egy talli 100 Ft-ba kerül. A régi tallérokat újakra tudják cserélni. Egy talli-ért két régi karácsonyi tallért kell adniuk.

Mindenkit arra biztatunk, hogy környezetünk védelme érdekében hozzanak magukkal saját bögréket, amelyeket a felajánlásoknak köszönhetően a vásárok ideje alatt ingyenesen töltünk meg teával vagy borral.

Aki nem hozott magával bögrét az komposztálható papírpohárba kérheti italát, ezeket a poharakat 2 talli-ért tudják megvásárolni, és természetesen ezekből is korlátlan alkalommal tudnak forró italokat kapni.

Kérjük vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra! Fokozottan figyeljenek a közösségi távolságtartásra, amely a fertőzés lassítására, illetve megállítására irányul: családtagjaikon kívül a többi embertársuktól mindig tartsák a legalább 1,5 -2 méteres távolságot. Kerüljék a testi érintkezést, mellőzzék a kézfogást, összeölelkezést. Ha csak tehetik, hordjanak az orrot és a szájat takaró maszkot!

Találkozzunk advent vasárnapjain a Park téren!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support