Felhívás!

Tájékoztatom a Tisztelt állattartókat, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter „Felelős állattartás elősegítése” címen pályázatot hirdetett a Magyar Falu Program keretében Magyarország területén működő 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai számára a felelős állattartást elősegítő ivartalanítási programra, az állatok veszettség elleni összetevőt tartalmazó monovalens védőoltással történő beoltására és transzponderrel történő megjelölésére.

A pályázati kiírás indokoltsága és célja Magyarország Kormánya eltökélt a magyar falvakban élők életminőségének javítása, így ezzel összefüggésben kistelepüléseink fejlesztése iránt. Emellett a Kormány kiemelt figyelmet fordít az állatvédelem területére, a felelős állattartás népszerűsítésére.

A támogatás célja, hogy az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések lakosságának segítséget nyújtson a nem kívánt állatszaporulat mérséklésének előmozdítására. A pályázat keretében az önkormányzat támogatást igényelhet, hogy segítséget nyújtson a település lakóinak tulajdonában lévő ebek, macskák praxisengedéllyel rendelkező állategészségügyi szolgáltatónál1 állatorvosi tevékenységet végző, (FELIR2 azonosítóval rendelkező állatorvos, a továbbiakban: állatorvos) állatorvos által elvégzett ivartalaníttatására, ezzel egyidejűleg az állatok veszettség elleni védőoltására, valamint transzponderrel (mikrochippel) történő megjelölésére.

Bordány Nagyközség Önkormányzata – amennyiben a lakosság részéről igény érkezik – szeretné benyújtani támogatási kérelmét a Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Felelős állattartás elősegítése” című pályázatra annak érdekében, hogy a lakosság számára biztosítsa a tulajdonukban lévő állatok (ebek, macskák) állatorvos által elvégzett ivartalanítását, veszettség elleni védőoltását és transzponderrel (mikrochippel) történő megjelölését.

Felhívom a Tisztelt állattartók figyelmét, hogy aki a pályázat keretében szeretne élni a fentiekben ismertetett pályázatban történő részvétellel, igényét 2021. július 10. napjáig személyesen jelezze a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben (hétfő, kedd, csütörtök: 08.00-16.00, péntek: 08.00.-12.00), továbbá a Faluházban: kedd, csütörtök: 11-19, szerda, péntek: 8-16.

A pályázattal kapcsolatban bármilyen kérdés és észrevétel esetén az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni:

Polgármesteri Hivatal: e-mail: bordany@bordany.hu, tel.: 06-62/588-510

Tisztelt állattartók, kérem Önöket, mint felelős állattartókat, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel.

Segítőkész együttműködésüket köszönöm!

Tanács Gábor
polgármester

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support