Településünkön új könyvtárost köszönthetünk László Gergely személyében. Kicsit kifaggattuk, hogy többet megtudhassanak róla olvasóink.
Honnan jöttél és miket tanultál?
Szentesen születtem. Általános iskolai, valamint középiskolai tanulmányaimat ebben a városban végeztem. Miután felvettek az egyetemre Szegedre költöztem. Itt az SZTE Bölcsészettudományi Karának informatikus könyvtáros alapszakán szereztem diplomát, majd magyar nyelv és irodalom mesterszakon folytattam tanulmányaimat. Bár az élet elsodort szülővárosomtól, de Szentes mindig is a szívem csücske marad.
Mi ösztönzött arra, hogy a könyvtáros szakmát válaszd?
A magyar nyelv és irodalom alapszakot szerettem volna választani, de sajnos erre a szakra nem nyertem felvételt, így az informatikus könyvtáros alapszakon kezdtem meg tanulmányaimat. Későbbiekben viszont rájöttem, hogy a kultúraközvetítés ezen formája nagyon közel áll hozzám. Kedvenc tárgyaim közé tartozott az írás-, könyv- és sajtótörténet és az olvasásszociológia. A középiskolai pedagógusok olvasási szokásairól írtam szakdolgozatomat. Egy speciálkollégium során lehetőségem nyílt biblioterápiás foglalkozásokon részt venni. Az itt kapott tudásanyagot szeretném majd hasznosítani a Bordányi Könyvtárban is.
Milyen újításokat tervezel a könyvtárunkban?
Szeretném népszerűsíteni a magyar kortársirodalmat a település olvasói körében. Továbbá tervezem biblioterápiás foglalkozások megszervezését is, ahol a fiatalabb generációnak szándékozom megmutatni az olvasás örömét egy kis önismereti játékkal vegyítve. Az év folyamán szeretném elkalauzolni a bordányi fiatalokat a slam poetry világába is, ezért meghívtam egy kedves slammer barátomat, aki workshopot fog tartani a könyvtárban.
Mit szeretsz csinálni szabadidődben?
Szabadidőmben énekes vagyok egy hard rock zenekarban, melynek DUNGAREE a neve. Az együttessel sűrűn koncertezünk. A tavasz folyamán például részt veszünk egy európai turnén. Szeretek úszni és kerékpározni, valamint streetfoodot fogyasztani és készíteni. A maradék szabadidőmben pedig krimisorozatokat nézek.
Milyen könyveket szeretsz olvasni?
Szívesen olvasok kortárs magyar irodalmat. Kedvenceim közé tartozik Péterfy Gergely, Dragomán György, Cserna-Szabó András és Gerlóczy Márton. A külföldi írók közül előszeretettel veszem kézbe Kurt Vonnegut, Chuck Palahniuk, Jack Kerouac és Jo Nesbo regényeit.
Köszönjük az interjút és reméljük minél többen látogatnak el a könyvtárba!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support