Pályázat mezőgazdasági vontató vezető munkakör betöltésére

Bordány Nagyközség Önkormányzata állást hirdet mezőgazdasági vontató vezető munkakör betöltésére. A munkaviszony időtartama határozatlan időre szóló, teljes munkaidejű munkaszerződés. Díjazás bérigény alapján történő egyedi megállapodás szerint. A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Bordány Nagyközség Jegyzője nyújt a 06-62/588-510-es telefonszámon. A pályázat benyújtásának határideje 2020. szeptember 24. Olvassa el a részleteket Ön is!

Mezőgazdasági vontató vezető munkakör letölthető pályázati kiírás.pdf

Ebösszeírás, ebnyilvántartás

Tisztelt Ebtartó!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávtv.) 42/B. § (1) bekezdése alapján Bordány Nagyközség Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel Bordány nagyközség közigazgatási területén 2020. szeptember 15-től 2020. november 15-ig terjedő időszakban ebösszeírást végez.

Bordány Nagyközség Önkormányzata az ebösszeírás alapján az Önök által szolgáltatott adatokról elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

A bejelentőlapot ebenként külön kell kitölteni az eb oltási könyve alapján. Formanyomtatvány a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán vehető át, vagy a www.bordany.com oldalról tölthető le.

Felhívom figyelmét, hogy az eb tulajdonosa, tartója köteles a törvényben előírt adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után, melynek legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000. Ft.

Az eb tulajdonosa vagy tartója a bejelentését az alábbi módokon teheti meg:

 • Ügyfélkapun: E-Önkormányzat Portál (Ágazat: Általános, vagy egyéb igazgatási ügyek, Ügytípus: Ebnyilvántartás- ebösszeíró adatlap),
 • A kitöltött bejelentőlap a Bordányi Polgármesteri Hivatalban személyesen leadható;
 • Postai úton a Bordányi Polgármesteri Hivatalnak (6795 Bordány, Benke Gedeon u. 44.) címezve,
 • A bordany.com honlapról letölthető bejelentőlap kitöltésével, szkennelésével és elektronikus úton való beküldésével a bordany@bordany.hu e-mail címre,
 • A bejelentő lap megküldésével a 62/588-520 fax-számra.

Tájékoztatom a kutyatulajdonosokat, hogy a korábbi ebösszeíráskor bejelentett ebeket ismételten be kell jelenteni.

A bejelentőlap leadásának határideje: 2020. november 15.

További információ: www.bordany.com.

 

Együttműködésüket köszönöm!

 

                                                                                                          Dr. Fodor Ákos

                                                                                                                      jegyző

Közeleg az adófizetés határideje

Felhívjuk az elektronikus ügyintézésre kötelezett adózók figyelmét, hogy adófizetési kötelezettségükről szóló értesítőket elektronikus úton küldi meg az önkormányzati adóhatóság. Elektronikus ügyintézésre kötelezett adózóknak minősülnek többek között a gazdasági társaságok, az egyéni vállalkozók, az egyesületek, az alapítványok, a szövetkezetek és az ügyvédi irodák. Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy a jogszabályi rendelkezések alapján az elektronikusan kiküldött át nem vett iratok kézbesítettnek minősülnek. Ezért fokozottan figyeljék elektronikus tárhelyüket (ügyfélkapu, cégkapu)!
Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy a gépjárműadó és a helyi adók (magánszemélyek kommunális adója, helyi iparűzési adó, telekadó) második félévi összegének fizetési határideje 2020. szeptember 15. Kérjük a tisztelt adózókat, adófizetési kötelezettségüknek határidőben szíveskedjenek eleget tenni!

Polgármesteri Hivatal

Elektronikus fizetési szolgáltatás a helyi adókban is

Tisztelt Adózók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy országosan bevezetésre került az elektronikus fizetési és elszámolási rendszer (EFER), melynek következtében a helyi adók, díjak, illetékek elektronikus úton történő befizetése válik lehetővé. Bordány Nagyközség honlapján elérhető e-ügyintézés felületről, vagy a https://e-onkormanyzat. gov.hu oldalon az ügyfél a kiválasztott önkormányzathoz tartozó adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét (pl. gép-járműadó, iparűzési adó, kommunális adó) elektronikus úton teljesítheti, az interneten keresztüli bankkártyás fizetés segítségével. Az Elektronikus Fizetési szolgáltatás igénybevételéhez KAÜ bejelentkezés (pl. ügyfélkapus azonosító) szükséges, és egy tranzakcióval akár több adószámlán fennálló kötelezettség is befizethető. Felhívjuk figyelmüket, hogy az ügyfélkapun történő bejelentkezést követően csak saját adófolyószámlájukon fennálló fizetési kötelezettségüket tudják teljesíteni, családtagét csak abban az esetben, ha azt megelőzően meghatalmazást hivatalunk részére benyújtottak. Amennyiben a kapott értesítőn feltüntetett összeg nem jelenik meg a felületen, kérem adategyeztetés céljából szíveskedjenek felkeresni adóhatóságunkat. Az elektronikus befizetés részletes leírása honlapunkon megtalálható.

Polgármesteri Hivatal

EGÉSZSÉGPERCEK: Fókuszban a Szénhidrátok I. rész

A Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) Rovata

A szénhidrátok szénből és vízből (hidrogénből, oxigénből) álló vegyületek, szervezetünk nélkülözhetetlen tápanyagai. A szénhidrátok gyorsan felhasználható energiaforrások (pl. az agy vagy a vörösvértest elsősorban csak szőlőcukrot használ energiatermeléshez). Mindennapi energiaszükségletünk 45-55%-át kellene szénhidrátokból fedezni, azonban egészségünk szempontjából nem mindegy, hogy milyen típusú szénhidrátból tesszük meg ezt.

 

A szénhidrátok fajtái

A szénhidrátok építőkövekből, egységekből állnak. Az építőkövek száma alapján egyszerű és összetett szénhidrátokat különböztethetünk meg.

Az egyszerű szénhidrátok egy vagy kettő építőkőből állnak, és általában ezeket az egyszerű szénhidrátokat nevezzük a mindennapok során cukroknak. Ebbe a csoportba tartoznak az egy építőkőből álló monoszacharidok: a szőlőcukor (glükóz), a gyümölcscukor (fruktóz) és a tejcukor egyik összetevője, a galaktóz. A legfontosabb kettős cukor (diszacharid) az asztalunkon található kristálycukor, más néven répa- vagy nádcukor (szacharóz), ami a glükóz és a fruktóz összekapcsolódásából jön létre. Két glükózmolekula egyesüléséből a malátacukor (maltóz), a glükóz és a galaktóz összekapcsolódásából pedig a tejcukor (laktóz) alakul ki. A komplex, úgynevezett összetett szénhidrátok (poliszacharidok) sok építőkőből állnak. Ide tartozik a keményítő, a glikogén és a nem emészthető összetett szénhidrátok (pl. cellulóz). A fentiekből a cikk szerzői szeretnék kiemelni, hogy a cukor szó fogalmilag nem azonos a szénhidrát kifejezéssel. A cukrok a szénhidrátok egyik csoportját alkotják csupán.

 

Egyszerű vagy összetett szénhidrátot fogyasszunk?

Az összetett szénhidrátok előnyben részesítendők az egyszerű szénhidrátokhoz képest. Ennek ellenére jelenkorunk táplálkozására sajnos jellemző, hogy a szükségesnél kevesebb összetett szénhidrátot és több egyszerű szénhidrátot, azaz cukrot fogyasztunk.

 

Milyen formában fogyasszuk a szénhidrátokat?

A teljes értékű gabonákból készült élelmiszerek a szervezet számára egészségesebb szénhidrátforrások, mert nem csak a magbelsőt, hanem a maghéjat (korpát) és a magcsírát is tartalmazzák. Teljes kiőrlésű, korpát is tartalmazó lisztből készült növényi magvakkal kiegészített élelmiszereket, valamint a hántolatlan gabonaféléket (pl. barna rizst) tekintjük teljes értékű gabonának. Minél több étkezésre jusson teljes értékű gabonatermék és törekedjünk a változatosságra. Használjunk teljes értékű gabonafélét az ételek elkészítéséhez (pl. panírozás, sűrítés, süteménykészítés), újítsuk meg hagyományos ételeinket (pl. töltött káposztába fehér rizs helyett árpa, rakott ételekbe barna rizs, tarhonya helyett köles).

 

Miért egészségesebb a teljes kiőrlésű gabona?

Azért, mert a magbélen felül a maghéj és csíra is belekerül a teljes kiőrlésű élelmiszerekbe. Ezen magrészek rostokban, ásványi anyagokban, valamint vitaminokban gazdagok, így számos jótékony hatásuk van. Ezek közül az egyik legfontosabb az, hogy a magas rosttartalom miatt segítik az emésztést és megakadályozzák a hirtelen vércukorszint emelkedést, javítják a glikémiás indexet.

Kövesse rovatunkat a következő alkalommal is, amiben a glikémiás indexről olvashat!

EFI munkatársai

 

A Covid Hipa idején életbe lépő adóváltozások

A járványügyi veszélyhelyzet kapcsán kialakult körülményekre tekintettel Bordány Nagyközség Önkormányzatának Adóhatósága az alábbiakra szeretné felhívni a tisztelt adózók figyelmét.
Az adózó a 2020. április 22-e és 2020. szeptember 30-a között esedékessé váló éves és soron kívüli helyi iparűzési adóbevallás-benyújtási kötelezettségét és az ezzel egyidejűleg teljesítendő adófizetési kötelezettségét 2020. szeptember 30. napjáig teljesítheti.
Amennyiben az adózó a 2019-es adóévre vonatkozó állandó jellegű helyi iparűzési adóról szóló adóbevallási kötelezettségét 2020. szeptember 15. napjáig nem teljesítette, akkor 2020. szeptember 15. napján a 2020. március 16-i előlegrészletet kell megfizetnie, ezen adóelőlegrészlet mérséklését 2020. szeptember 15. előtt kérheti, ha az adózó számításai szerint a 2020-ban kezdődő adóévi adója nem éri el az adóévi adóelőleg összegét.
Mindezek alapján javasoljuk a 2019-es adóévre vonatkozó állandó jellegű helyi iparűzési adóbevallás 2020. szeptember 15. előtt történő benyújtását!
Amennyiben a fent leírtakkal kapcsolatban további kérdése merülne fel ügyintézőnk készséggel áll rendelkezésére!
Bordány Nagyközség Önkormányzata

Iskolai étkezés befizetés

Tisztelt Szülő!
Értesítjük, hogy a 2020. szeptember havi iskolai gyermekétkeztetési térítési díj előleg befizetésére
2020. augusztus 25-én (kedden) 8-16 óráig,
2020. augusztus 27-én (csütörtökön) 8-16 óráig,
2020. augusztus 28-án (pénteken) 8-12 óráig,
és 2020. augusztus 31-én (hétfőn) 8-16 óráig
a POLGÁRMESTERI HIVATALBAN van lehetősége.
Czombos Krisztina
élelmezésvezető
0630/62-55-542

Iskolai étkezés szülői tájékoztató

Tisztelt Szülők!

Aki 2020. szeptemberére nem adta le az étkezési igényét kérem, pótolja 2020. augusztus 7-ig. Az iskolai étkeztetés igénybevételéhez a kérelmet a bordany.hu illetve az iskolabordany.hu honlapjáról tudják letölteni. Aki nem tudja letölteni személyesen az óvodában tudja átvenni. A kitöltött nyilatkozatokat az óvoda postaládájába kérem bedobni.

Köszönettel: Czombos Kriszta

Meghosszabbították a kutak engedélyeztetésének határidejét

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk azon ügyfeleinket, akiknek tulajdonukban lévő ingatlanjukon korábban még nem engedélyeztetett fúrt, vagy ásott kút található, a kutak engedélyeztetési eljárásában történt változásról:

A már meglévő kutak vízjogi engedélyezésével összefüggésben a korábbi jogszabályi előírás szerint valamennyi kutat engedélyeztetni kell. Vízjogi bírság elkerülése érdekében ezidáig 2020. december 31. napját határozták meg határidőnek, hogy az ügyfél kérelmével saját ingatlanján található kútja engedélyezési eljárását elindítsa. 2020. május 19. napján azonban elfogadta az Országgyűlés az egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosításáról szóló 2020. évi XXXI. törvényt, mely 2020. július 1. napján lépett hatályba. E törvény szerint mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól, aki az engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltett felszín alatti vízkivételt biztosító vízilétesítmény (kút) vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárását 2023. december 31-ig kérelmezi.

Összefoglalva tehát a korábbi jogszabályi határidőt (2020. december 31.) három évvel eltolta a jogalkotó, így a bírság megelőzése érdekében az engedélyeztetésre 2023. december 31-ig van mód.

Polgármesteri Hivatal

Tájékoztató az ellenőrzött bejelentésről

Tájékoztató a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény alapján induló eljárásokról

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2020. június 18. napjától hatályos 2020. évi LVIII. törvény értelmében az engedélyköteles tevékenységek végzésére irányuló kérelmek ellenőrzött bejelentés formájában nyújthatók be. Az ellenőrzött bejelentés történhet ügyfélkapu útján, elektronikus űrlap útján, általános célú elektronikus kérelem űrlap szolgáltatás útján, valamint a  bejelentes@bordany.hu e-mail címen.

A 288/2020.(VI.17.) Kormányrendelet szerinti ügyekben nincs helye ellenőrzött bejelentésnek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a bejelentéseket beazonosítható módon tegyék meg, hiszen ellenkező esetben a tevékenység megtiltására is sor kerülhet.

Az ellenőrzött bejelentésnek is tartalmaznia kell a jogszabályban előírt adatokat és mellékleteket.

Az engedélyköteles tevékenység – a tevékenység végzésére vonatkozó jogszabályi feltételek fennállása esetén – az engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül folytatható.

Ha nem kerül sor a bejelentés visszautasítására vagy engedélyezési eljárásra utalására, a kérelmező a tevékenységet a bejelentést követő 15. napot követő naptól jogosult megkezdeni.

A bejelentő kérelmére a hatóság a joghatás beálltáról a bejelentőt értesíti. Az értesítés iránti kérelem akár a bejelentéssel egyidejűleg, akár azt követően előterjeszthető. Az értesítést elektronikus úton történik.

Azon bejelentések vonatkozásában, amelyeknek illeték vagy igazgatási szolgáltatási díj vonzata is van, a Kormányrendelet értelmében a kapcsolódó szakhatósági eljárások illetékének, vagy igazgatási szolgáltatási díjának 50 %-át kell leróni. Amennyiben a rendelet alapján engedélyezésre kerül sor, a díjat a jogszabályban megállapított díj 100%-ára kell kiegészíteni.

Kérjük, hogy a kapcsolattartás érdekében bejelentésükön telefonos elérhetőségüket minden esetben tüntessék fel.

Polgármesteri Hivatal

EGÉSZSÉGPERCEK – Fókuszban az „Egészség”

A Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda Rovata

Mi az egészség?

Kezdetben a betegségeket tudtuk könnyen meghatározni, ezért egészségesnek azt tekintettük, aki nem beteg. Ezen hagyományos elképzelés szerint az egészség egyszerűen nem más, mint a betegség hiánya. Az egészség azonban ennél több! Az Egészségügyi Világszervezet egy új szemléletű idealisztikus egészség-meghatározást javasolt, miszerint „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, nem pusztán a betegség vagy fogyatékosság hiánya.”. Akkor vagyunk tehát egészségesek, ha a testrészeink, szerveink épek és megfelelően működnek, azaz el tudják látni feladatukat. Ha kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat, nem stresszelünk állandóan, tudunk örülni az élet örömeinek és megfelelően ki tudjuk fejezni érzéseinket. Ha vannak társaink (családtagok, barátok, ismerősök) akikkel megoszthatjuk pl. élményeinket, érzéseinket. Ha van hol aludnunk, ha van mit ennünk-innunk, ha van ruhánk, amit felvegyünk, ha van lehetőségünk megfelelően tisztálkodni.

Miért fontos az egészség?

Ahhoz, hogy dolgozni, kikapcsolódni vagy például sportolni tudjunk egészségesnek kell lennünk. Egészség nélkül nehezen tudjuk megvalósítani önmagunkat és vágyainkat, nehezen tudjuk betölteni szerepeinket és ellátni feladatainkat, örömmel élni az életünket. A teljes és boldog élet alapfeltétele az egészség. Az egészség érték!

Mi befolyásolja egészségünket?

Az egészségi állapotunkat az életmód, a környezet, a genetika (öröklött tulajdonságok) és az egészségügyi ellátó rendszer határozza meg. Az életmód és a környezet összességében 60-70%-ban felelős egészségünkért, az egészségügyi ellátórendszer csupán 10%-ban. Ebből adódóan az egészséges életmód és az egészséges környezet kialakításának támogatásával jelentősen javíthatjuk egészségünket.

Mit értünk életmód alatt?

Egyszerűen megfogalmazva minden olyan dolgot amit, ahogyan, amiért és ahol teszünk a mindennapok során. Az életmód, magatartás és viselkedés szoros összefüggésben személyiségünk megnyilvánulása cselekedeteinkben, hozzáállásunkban, kommunikációnkban, megjelenésünkben. Mindez egészségünket jelentősen meghatározza. Például beadatjuk-e a választható védőoltásokat, betartjuk-e influenzajárvány idején a védőintézkedéseket, rendszeresen mozgunk-e, minden étkezéshez fogyasztunk-e zöldséget vagy gyümölcsöt, elkerüljük-e az egészségkárosító tényezőket (pl. dohányzás), odafigyelünk-e a környezetünkre, hogy az az egészségünket szolgálja.

Hogyan őrizhetjük meg leginkább egészségünket?

Ha életmódunkat tudatosan alakítjuk egészségünk védelme érdekében:

 • egészségesen táplálkozunk (rendszeresen és kellő gyakorisággal étkezünk elkerülve a túlzott energia bevitelt, naponta többször fogyasztunk zöldséget és gyümölcsöt, stb.),
 • nem dohányzunk,
 • túlzott mértékben nem fogyasztunk alkoholt,
 • rendszeresen mozgunk szabadidőnkben,
 • kezeljük a minket érő stresszt, és nem hagyjuk, hogy az állandósuljon, tartóssá váljon,
 • odafigyelünk vérnyomásunkra,
 • megszabadulunk a túlsúlytól,
 • rendszeresen részt veszünk szűrővizsgálatokon,
 • évente legalább egyszer meglátogatjuk háziorvosunkat,
 • óvjuk a környezetünket.

Kövesse rovatunkat a következő alkalommal is!

Már nem kötelező zártan tartani a baromfikat

A járványügyi helyzet alapján az országos főállatorvos visszavonta a baromfik zártan tartására vonatkozó előírást, azonban a zártan etetés és itatás a jövőben is kötelező. Fontos, hogy az állattartók betartsák a járványvédelmi minimum feltételeket is, ezzel minimalizálva annak kockázatát, hogy a madárinfluenza betegség újból megjelenjen hazánkban.

Az országos főállatorvos 2020. július 15-én megjelent legújabb határozatában visszavonta a baromfik kötelező zártan tartására vonatkozó országos előírást. A könnyítésre a járványhelyzet kedvező alakulása miatt kerülhetett sor. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma ugyanis 2020. június 5-e óta nem mutatott ki újabb fertőzést sem házi, sem vadon élő, sem pedig fogságban tartott madarakban.

A vándormadarak vonulása miatt a vírus továbbra is veszélyt jelent a baromfiállományokra. Éppen ezért továbbra is érvényesek a zártan etetést és itatást előíró rendelkezések, valamint a takarmányt is zárt helyen kell tárolni. A járványvédelmi minimum feltételeket szintén teljesíteniük kell a gazdáknak, amelyekről a Nébih tematikus aloldalán tájékozódhatnak az érintettek (https://portal.nebih.gov.hu/madarinfluenza).

A megfigyelési körzetek feloldására már a múlt héten sor került. Ennek köszönhetően – az uniós és hazai jogszabályokban előírt feltételek teljesítése alapján – immár zavartalanul folyhatnak a belföldi és az unióba irányuló szállítások az ország teljes területéről.

Hazánk mentes státuszát, a vonatkozó nemzetközi Kódex értelmében, legkorábban 2020. szeptember 8-án nyerheti vissza, így a jelenleg teljes importtilalmat alkalmazó ún. harmadik országokba leghamarabb ekkor indulhatnak újra a szállítmányok. Annak érdekében, hogy ez mihamarabb megtörténhessen, az országos főállatorvos és az állategészségügyi hatóság folyamatosan tájékoztatja és tárgyal ezen kereskedelmi partner országok hatóságaival.

 

Forrás: Nébih

Értesítés áramszünetről

Tisztelt Bordányiak!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Társaságunk, az NKM Áramhálózati Kft. az Ön felhasználási helyét ellátó közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, melyek időtartamában a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.  Az NKM áramszolgáltatójának munkatársai minden esetben igyekeznek az áramszünetek időtartamát a lehető legminimálisabb mértékre csökkenteni azért, hogy a fogyasztók a legkevesebbet érezzék a munkavégzésből. A tervezett áramszünetek pontos idejéről és az érintett utcákról az ügyfelek a www.nkmaram.hu oldalon az Online ügyfélszolgálat/ Tervezett áramszünetek menüpont alatt tájékozódhatnak. Az áramkimaradások időpontjait az alábbiakban közöljük:

2020.07.20. hétfő 08:00 – 17:00

Utca

Házszám

Alkotmány tér 1. – 3.
2. – 2.
Arany János utca 3. – 11.
2. – 12.
Beltelek utca 3. – 3.
2. – 16.
Bem utca 1. – 13.
2. – 18.
Benke Gedeon utca 1. – 61.
2. – 70.
Bordány dűlő 36, 105, 110, 115, 127, 175, 176, 180 – 196, 199, 200, 201, 246, 247, 248.
Deák tér 1 – 11.
2. – 8.
Dudás utca 1. – 93.
2. – 108.
Dózsa tér 3. – 5.
2. – 4.
Erkel utca 9. – 21.
10. – 22.
Fenyő sor 5, 57, 69. –
Fő tér
2. – 2.
Gesztenye sor 25. –
Honvéd utca 1 – 21.
2. – 12.
Juhász Gyula utca 7 – 21.
12. – 20. valamint 315/4, 315/13, 315/25.
Jókai utca 1. – 13.
2. – 10.
József Attila utca 1. – 17.
2. – 20.
Kistemplomtanya tér 61/A. –
Kossuth utca 25. – 107
4. – 84.
Kölcsey utca 1 – 19.
2. – 20.
Külterület 1. –
Liszt Ferenc utca 9/M –
Mező dűlő 60, 63, 63/M. –
Móra Ferenc utca 1. – 31.
2. – 30.
Október huszonharmadika utca 3. –
Orgona köz 59 –
Park tér 1. – 5.
2. – 4.
Petőfi utca 1 – 31.
2. – 36.
Rákóczi Ferenc utca 1. – 79.
2. – 60.
Szent István tér 1 – 1.
2. – 2.
Széchenyi utca 1. – 19.
2/A. – 18
Teréz utca 29. –
Toldy utca 1. – 21.
2. – 26
Virág utca 1. – 11.
6. – 12.
Zákányszéki út 1. – 23.
2. – 28.
tanya 140/15, 184/M, 525. –
Építő utca 1. – 23
2. – 14
Űrhajós utca 1. – 17.
2. – 16.

 

Pályázat óvodapedagógus munkakör betöltésére

Az Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde a “Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A § alapján pályázatot hirdet óvodapedagógus munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama határozatlan idejű, a foglalkoztatás jellege teljes munkaidő. A pályázat benyújtásának határideje 2020. július 22. A munkakör legkorábban 2020. augusztus 1. napjától tölthető be. Olvassa el a részleteket Ön is!

Óvodapedagógus munkakör pályázati kiírása a kozigallas.gov.hu oldalon

Óvodapedagógus munkakör letölthető pályázati kiírás.pdf

Iskolai étkezés közlemény

Tisztelt Szülők!

A 2020. március 16-31. közötti időszakra aki nem kérte az étkezést kérem, hogy 2020.06.23-án vagy 2020.06.25-én keresse fel a Polgármesteri Hivatal pénztárát. A befizetett összeg visszafizetésre kerül, nincs lehetőség a szeptemberi számlánál a jóváírásra!!!

A következő tanévre az étkezési igény kitöltésére is itt lesz lehetőség.

Kérek minden kedves szülőt, hogy iskolai étkezési igény kitöltése miatt keresse fel a hivatalt, vagy töltse le bordany.hu oldalról a nyilatkozatot és kitöltve dobja be az Óvoda postaládájába.

A gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermekek részére is ki kell tölteni a nyilatkozatot!

Akinek nincs nyilatkozata annak 2020. szeptember 1-én nem tudunk étkezést biztosítani!

Czombos Kriszta

Önkormányzati apró

Bordány Nagyközség Önkormányzata eladásra kínálja a képeken látható már nem használt, de még hasznosítható, működő eszközöket, tárgyakat. Érdeklődni Lovai Mihálynál lehet a 30/336-1408-as telefonszámon.

Bordány Nagyközség Önkormányzata eladásra kínálja a képeken látható már nem használt, de még hasznosítható, működő eszközöket, tárgyakat. Érdeklődni Lovai Mihálynál lehet a 30/336-1408-as telefonszámon.

Közzétette: Bordány – a Homokhátság szíve – 2020. június 19., péntek

Iskolai étkezés közlemény

Tisztelt Szülők!

A 2020. március 16-31. közötti időszakra befizetett összeg visszafizetése 2020.06.11-én, 2020.06.16-án és 2020.06.18-án 8-16 óra között történik a Polgármesteri Hivatal pénztárában.

Az átutalással fizetőket a visszautalást követően emailban értesítem.

A következő tanévre az étkezési igény kitöltésére is itt lesz lehetőség. Kérek minden kedves szülőt, hogy iskolai étkezési igény kitöltése miatt keresse fel a hivatalt, vagy töltse le bordany.hu oldalról a nyilatkozatot és kitöltve dobja be az Óvoda postaládájába.

Köszönettel: Czombos Kriszta

Kérelem_nyilatkozat – étkezés 2020. iskola

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support