Mint arról korábban beszámoltunk, a Digitális Jólét Program Pontok fejlesztése című pályázatán, mint a Faluház, úgy a Kulturális és Szabadidős Egyesület is sikeres elbírálásban részesült. A Faluházban már július végén, míg a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat által működtetett Bordányi Ifjúsági Információs Pontba október közepén érkeztek meg a pályázatban elnyert eszközök: három hordozható számítógép, két okostelefon, két táblagép, egy projektor, egy multifunkcionális nyomtató, valamint wifi eszközök. A pályázat egyik célja a közösségi internet hozzáférési helyek infrastruktúrájának fejlesztése volt. A kor-szerű infokommunikációs technológiai (IKT) eszközökkel és felkészült szakemberekkel bíró Digitális Jólét Program Pontokon (DJP Pontok) keresztül pedig az állampolgárok ösztönzése az IKT eszközök használatára, ezáltal a digitális jártasság fejlesztése. A DJP Pontokon az ingyenes eszköz-használat mellett jól képzett mentorok segítsége is igénybe vehető. Így a lehetőség azok számára is adott, akik eddig még egyáltalán nem használtak digitális eszközöket.
Ennek részeként decembertől nagyközségünkben is megkezdődött a digitalizáció az aktív idősekért program, melynek keretében az otthonukat elhagyni képes, 65. életévüket betöltött, munkaerőpiacról kilépett és nyugdíjkorhatárt elérő idősek számára a Bordányi Faluházban térítésmentes felkészítést, mentori programot indítanak az alapszintű digitális írástudás elsajátítására. Egy kurzust hat héten keresztül, heti két alkalommal tartanak. Jelentkezni folyamatosan a Faluház információs pultjánál lehet, ahol további, bővebb információ is kérhető.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support