Augusztus elsejével megkezdődött a megrepedezett és kikátyúsodott belterületi útszakaszok javítása településünkön. A legveszélyesebb kátyúk kijelölését követően kivágásra kerültek a meghibásodott részek, elszállításra került a kikerülő törmelék. Utcáról-utcára haladva várhatóan a hónap végéig befejeződik a munka, így az iskolakezdéssel egyidőben már a végleges, kijavított felületekkel találkozhatnak a bordányi lakosok. Többen jelezték, hogy egy-egy utcaszakaszon sokkal több javítást kellett volna elvégezni, azonban egyrészt a költségvetési korlátok, másrészt a későbbi útfelújítások miatt most csak a legbalesetveszélyesebb részeket javították a szakemberek. Tervben van ugyanis mind a kerékpárút, mind a csatornázás, mind a megnövekedett forgalom miatt rongálódott utak teljes körű felújítása is. 

A belterületi földutak útjavítási munkálatai során kitermelődött földet a külterület legkritikusabb útszakaszain hasznosították, így több kilométer külterületi út állapota is javulhatott az elmúlt időszakban.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support