A Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos akcióba településünk már nyolcadik éve csatlakozik. Az akció célja a művelődési házak és közösségi terek, valamint az abban folyó közösségi és kulturális munka népszerűsítése. Az egész országot érintő akcióval, valamint a televíziós és rádiós kampánnyal szeretnék ráirányítani a figyelmet a közművelődési terek nyitottságára, az intézmények és szervezetek sokszínűségére, a helyi társadalomban betöltött közösségépítő szerepére. Ennek keretén belül a Bordányi Amatőr Színjátszó Kör sok szeretettel hívja és várja az érdeklődőket 2020. február 14-én, pénteken 19.00 órától “Bálint napi pajzán történetek” című előadására a Faluház színháztermébe. A Móricz Zsigmond novellái nyomán átdolgozott két egyfelvonásos jelenet leplezetlen nyíltsággal és sok-sok humorral mutatja be, hogyan is gondolkodott férfiről, nőről, szexualitásról a századforduló magyar parasztsága. A Dufla pofon egy nászéjszakáról szól, a Zördög című jelenet pedig annak jár a végére, hogy vajon a szép, vagy a csúnya asszony-e a csalfább? Az előadásokban Lázár Lucát, Gábor Zalánt, Szilágyiné Tari Gyöngyit, Horváth Dominikát, Győri Anettet, Fodor Pétert, Csala Istvánt és Papdi Krisztiánt láthatja a közönség. A műsorban közreműködik a Borostyán Dalkör. A csoportot mentorálta és az előadást rendezte Gömöri Krisztián, a Szegedi Nemzeti Színház művésze. Az előadás ingyenes, melyet 16 éven felüli nézőinknek ajánlunk!


Másnap már elsősorban a gyerekeknek szeretnének kedvezni a Faluház dolgozói. Farsangi délutánra várják a fiatalokat a február 15-én, szombaton 14 órakor kezdődő eseményre a bordányi Faluház és Könyvtárba. A délután programjai: 14.00 órától Csodapark mese vetítése a nagyteremben. 15.30-tól álarc-színező, furfangos Kahoot játék, óriás puzzle, rejtélyes QR Code játék, Just dance party, jelmezverseny. A programokon való részvételhez mobiltelefont mindenki hozhat magával saját felelősségre. A „Készíts farsangi álarcot!” elnevezésű rajzpályázat, valamint a jelmezverseny eredményhirdetésével zárják a délutánt. A belépő egy tányér sós vagy édes házisütemény.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support