Az idei évben a Faluház és Könyvtár a Szociális Központtal karöltve, immáron 5. alkalommal nyújtott be Napközi Erzsébet Tábor megrendezésére pályázatot a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz, amelyet sikeresen el is nyert, 2020. augusztus 3-7. között került megrendezésre a program. A tábor 5 napja alatt sok-sok érdekes, izgalmas kalandban vehetett részt 20 gyermek.
A hétfő délelőtt az ismerkedés jegyében telt, valamint csapatfigurák megtervezésével és a csapatnevek kitalálásával ügyeskedtek a lurkók. Az ebéd utáni mesenézést követően egy izgalmakkal teli Honfoglaló csatával zárták a táborozók a napot. Kedden a sporté volt a főszerep, a csoport az üllési tóhoz biciklizett, ahol fociztak, labdáztak, számháborúztak, valamint többen körbe gyalogolták a tavat is. Délután a finom ebédet követően mesenézéssel pihenték ki a gyerekek a délelőtt fáradalmait, majd folytatódott a számháború csata. Szerdán délelőtt a rossz idő miatt ismét el-maradt a traktoros kirándulás a Hermina tanyára, sajnos már második éve. Helyette a Faluházban tartották meg a sorversenyt, melyben érdekes feladatokkal mérettették meg magukat a csapatok. Volt labdaadogatás, rákjárás, hullahopp adogatás, ugrálókötelezés is. A versenyben mindenki szépen teljesített. Minden csapat egy apró nyereménnyel gazdagodott. A délutáni pihenést követően a gyerekek meseírós játékkal töltötték a délutánt, ahol adott szavakból kellet egy mesét írniuk. Igazán élvezték a feladatot, nagyon szép munkák születtek. A csütörtöki kirándulós napot Szarvason töltöttük, ahová busszal utaztunk el. A délelőttöt az arborétumban töltöttük, valamint 11:30-12:30 óráig hajókázással telt, ahol mindenki egy általa választott limonádét szürcsölgetve gyönyörködött a tájban. A helyi étteremben kapott finom ebéd elfogyasztása után a Mini Magyarország parkot járhatták be a gyerekek, ahol volt játszótér is, itt kijátszhatták magukat a hazaindulás előtt. Pénteken az egész nap a csapatjátéké volt. A reggelt egy futóbajnoksággal kezdtük, itt az egyéni, illetve a csapatteljesítményt is díjaztuk később. Ezt követően egy ügyességi csapatversenyen vettek részt a gyerekek, ahol 7 versenyszámon keresztül kellett harcolniuk a győzelemért. Az ebéd utáni pihenést követően eredményhirdetés következett, ahol minden csapatot apró ajándékokkal díjaztunk, valamint a futóbajnokságnak egyéni díjazottjai is születtek. Jó hangulatú vízibomba csatával zártuk a tábort, reméljük mindenki talált új barátokat, szerzett új élményeket.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support